Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίθηκε ως αντισυνταγματικός ο νόμος περί ιθαγένειας



Αντισυνταγματικό έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ το νόμο για την χορήγηση ιθαγένειας της προηγούμενης κυβέρνησης, γνωστό και ως νόμο Ραγκούση.
Ο νόμος που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς έκανε «ευκολότερες» τις ελληνοποιήσεις και άνοιγε το δρόμο για την είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών, δεν πέρασε από το ΣτΕ κάτι που σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει (και ανοίγει και ο δρόμος άλλωστε) να αλλάξει το νόμο.
Το ζητούμενο, τώρα, είναι το εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αντισυνταγματικότητας. Κι αυτό επειδή μέχρι σήμερα έχει επιδείξει περιφρόνηση απέναντι στις αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες εγκολπώνει στις πολιτικές της οποτεδήποτε η ίδια αποφασίσει...!
Και, εάν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίσει να δεχθεί την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου περί ιθαγένειας, πώς θα την εφαρμόσει; Με αναδρομική ισχύ ή όχι; Και αν δεν έχει αναδρομική ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση, τότε όσοι δεν έχουν πάρει την ιθαγένεια θα μπούνε σε καταστάσεις επιστροφής τους στις χώρες καταγωγής τους ή θα συμβεί κάτι άλλο;
Εμείς αναμένουμε την στάση που θα κρατήσει η παρούσα κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα κι αυτό επειδή θεωρείται μείζον στην ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφού δεν έχει μειωθεί ο ρυθμός εισόδου των λαθρομεταναστών κι επιπλέον η αύξηση του αριθμού τους δημιουργεί επιπλέον οικονομικά προβλήματα στην χώρα, χωρίς φυσικά να ξεχνούμε πως η αύξηση της εγκληματικότητας (σε πραγματικούς αριθμούς) οφείλεται στην σώρευση των συγκεκριμένων πληθυσμών που προέρχονται από την λαθρομετανάστευση.
Η όποια στάση που θα κρατήσει η σημερινή κυβέρνηση είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό κριτήριο της Ελληνικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση Σαμαρά, αφού είναι γνωστό πως η κοινωνία βάλλεται ποικιλοτρόπως από τις κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές και έχει απολέσει σχεδόν όλες τις αντιστάσεις της...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Βλέποντας την φωτογραφία με όλους αυτούς τους ανατολίτες, ειλικρινά νόμισα προς στιγμή πως βρίσκομαι στο Πακιστάν.Καλά αυτός ο Ραγκούσης πως είναι δυνατόν για να πάρει ψήφους το ΠΑΣΟΚ έκανε τέτοιο νόμο;Όσο για το ότι κρίθηκε ο συγκεκριμένος νόμος αντισυνταγματικός,περίμενε εσύ πως θα αλλάξει!Τι θες να κακοκαρδίσει το ΠΑΣΟΚ και δεν ψηφίσει άλλα μέτρα λιτότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η ψήφος των "παπανδρελλήνων" στις εκλογές αντισυνταγματική κρίθηκε αλλά είδε κανείς μας να ακυρώνουν τα αποτελέσματα και να επαναλαμβάνουν τις εκλογές; Όχι φυσικά. Πού θα ξαναβρίσκαμε τέτοια ηγετάρα σαν τον ΓΑΠ! Επίσης, οι μισοί τουλάχιστον "παπανδρέλληνες" μετατράπηκαν σε "τσιπρέλληνες" στις τελευταίες εκλογές. Έχουν κάνει το Σύνταγμα κλωτσοσκούφι, πολιτικοί και δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό σας απασχολεί; Σοβαρό δε λέω. Το 40% της αποχής στις εκλογές δεν προβληματίζει κανένα. Και είναι και Ελληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε να δούμε θα τηρήθεί η υπόσχεση του Σαμαρά ?
    Πιθανότατα να δούμε και αντιδράσεις από τα ...λοιπά αριστερίζοντα κόμματα......
    Τέτοιοι αλήτες είναι όλοι τους.....
    Ένας ειναι ο σκοπός τους η καταστροφή των Ελλήνων και μόνο αυτός.....
    Με όλους αυτούς τους εθνοπροδότες, δεν φθάνει η οικονομική κατάντια που μας έφεραν, αλλά ο Λαός μας έχει μπεί σε μια τραγική μέγγενη, δεν γνωρίζει κανείς από που να πρωτογλυτώσει, το οικονομικό έρεβος ? την διάλυση της χώρας ? τις απανωτές εθνοπροδοσίες ???
    Ας ακολουθήσουμε αυτό που έκαναν παλαιότερα τα τουρκομόγγολα που έστειλαν όλο το τότε πολιτικό κατεστημένο στον αγύριστο, έξέλεξαν τον Εντοργάν και τελικά σώθηκε η χώρα τους.
    Εμείς πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωριζω αρκετους που φτιαχνουν επειγοντως τα χαρτια τους για να προλαβουν πριν αλλαξει ο νομος, κυριως Αλβανους που τα παιδια τους πανε εδω σχολειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]