Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κατάσταση σιωπηλού συναγερμού τα Σκόπια μετά από πρόκληση εθνικιστών Αλβανών


Ξεφεύγει η κατάσταση στα Σκόπια, αφού οι Αλβανοί των Σκοπίων φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες απέναντι στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι, η οποία αντιδρά με πολύ προσοχή αφού η προκλητικότητα της γείτονος Αλβανίας έχει ήδη καταγραφεί και έχει ήδη προκαλέσει την ακύρωση του ταξιδιού του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ στην Αλβανία, μετά τα επεισόδια που έγιναν στα Τίρανα εις βάρος του Νίκολα Γκρούεφσκι (υπενθυμίζεται ότι, κατά την επίσκεψη του κ. Γκρούεφσκι στα Τίρανα, άγνωστοι έσκισαν και έκαψαν σημαίες της ΠΓΔΜ, ενώ ένας νεαρός Αλβανός πέταξε αυγά και πλαστικά μπουκάλια στο αυτοκίνητο του κ. Γκρούεφσκι).

Όμως η όξυνση στις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Σκοπίων, φαίνεται πως υλοποιείται μέσω των Αλβανών της ΠΓΔΜ, οι οποίοι προχώρησαν σε μία ιδιαίτερη πρόκληση, τοποθετώντας -χωρίς να πάρουν καμία απολύτως άδεια από τις αρχές- τον μαύρο αλβανικό αετό (ικρίωμα) κοντά στο ανατολίτικο παζάρι των Σκοπίων.
Σημειώνεται πως σε απόσταση μόλις 30 μέτρων υπάρχει αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση των αστυνομικών για αποκαθήλωση του αλβανικού εμβλήματος (μαύρος αετός).

Πληροφορίες μας από τα Σκόπια, αναφέρουν πως η κυβέρνηση Γκρούεφσκι νιώθει αρκετά αμήχανα και ευελπιστεί πως θα υπάρξει φυσιολογική εκτόνωση και τελική οικειοθελής εκ μέρους του αλβανικού στοιχείου και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο το υπουργείο Εσωτερικών παραμένει σιωπηλό, ενώ δεν έχουν αποσταλεί αστυνομικές δυνάμεις καταστολής στην συγκεκριμένη περιοχή (τονίζουμε πως βρίσκεται στην πόλη των Σκοπίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι νιώθει ιδιαίτερα έντονη πίεση από τα εθνικιστικά στοιχεία των Σκοπίων, αλλά τα μέλη της γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως μία βίαιη αντιμετώπιση των εθνικιστών Αλβανών των Σκοπίων είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως πυροκροτητής για μεγαλύτερης έκτασης και έντασης επεισόδια τα οποία είναι δυνατόν να απειλήσουν ευθέως την ακεραιότητα της ΠΓΔΜ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, και την ύπαρξη του μεγάλου αλβανικού θύλακα του Τετόβου, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου κινούνται και δρουν παρακρατικές ομάδες αλβανοφώνων, ενώ στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί κρύπτες στρατιωτικού οπλισμού και εργαστήρια παραγωγής πυρομαχικών. Να σημειώσουμε, επίσης, πως στην περιοχή του Τετόβου κινούνται τα τελευταία χρόνια άνδρες του UCK και του UCC και έχουν σημειωθεί και μικροσυμπλοκές με τις αστυνομικές αρχές...

Με δεδομένη την «όρεξη» των Αλβανών για την δημιουργία μίας «μεγάλης Αλβανίας», τα Σκόπια φαίνεται πως πληρούν τις προϋποθέσεις να μετατραπούν -κατά ένα σημαντικό τους μέρος- σε επαρχία της Αλβανίας του Μπερίσα. Μόνο που σε μία τέτοια περίπτωση είναι άγνωστες οι εξελίξεις επειδή θα βρεθούν και άλλοι (π.χ. Βουλγαρία) ενδιαφερόμενοι να πάρουν κάτι από τα Σκόπια που θα διαλύονται…

Μάλλον ωρίμασε ο καιρός να αιτηθούν τα Σκόπια μία προσάρτησή τους στην Ελλάδα, αφού διαφορετικά παίζουν τον ρόλο του αρνιού μπροστά σε έναν πεινασμένο λύκο (Αλβανία)…






Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τελικά θα είμαστε πολύ κολόφαρδοι αν αποφασίσουν να φαγωθούν μεταξύ τους πριν αρπάξουν ότι σχεδιάζουν από την Ελλάδα και πριν τη μοιρασιά. Στη Θεσσαλονίκη πάντως κυματίζουν αλβανικές σημαίες στα μπαλκόνια σαν να ήταν κάτι φυσικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελός είσαι ρε; Θα αφήσουμε την Κύπρο και το πετρέλαιο/φυσικό αέριο γιά να πάμε γιά πουρνάρια; Και να έχουμε και όλη την Ευρώπη να μας κατηγορεί ότι εγείραμε το ζήτημα της ονομασίας επειδή θέλαμε να τους προσαρτήσουμε, και όχι επειδή αυτοί μας απειλούσαν με αλυτρωτισμό; Χώρια που με το που θα βρεθούν εντός Ελληνικού εδάφους θα ζητάνε μειονότητες και λοιπές αηδίες... Χώρια που ψωμολυσσάνε και θα θέλουνε να τους ταΐζουμε κιόλας... Να πάνε στο διάολο και ακόμα παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]