Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άνοιξαν το δρόμο για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών


Άρση του αμετάθετου - Κατάργηση της Μονιμότητας

- Υποχρεωτικές μεταθέσεις, ανεξάρτητα από την οργανική θέση, με απόφαση υπουργού. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εξής θα μετατίθενται «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται έπειτα από πρόταση του υπουργού, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπεραριθμία στο σχολείο ή στον δήμο, τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση μεταξύ άλλων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων.

- Επίσης για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται ότι στο εξής οι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ θα διενεργούνται ανά τριετία (από διετία σήμερα) και «ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες». (Σημειώνεται ότι από το 2008 δεν έχει διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.)

Με την παραπάνω διάταξη που ψηφίστηκε χτες με τις 153 μαχαιριές στην πλάτη του λαού άνοιξαν το δρόμο για κατάργηση δικαιωμάτων δεκαετιών : Πρώτα πρώτα η άρση του αμετάθετου και υποχρεωτικές μεταθέσεις, δεύτερον είναι ηλίου φαεινότερο ότι με αυτό τον τρόπο δρομολόγησαν την κατάργηση της μονιμότητας, και τρίτη τους «επιτυχία», βρήκαν λύση για να προχωρήσουν στις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Με την «αρωγή» της αξιολόγησης οι χασάπηδες του λαού και των εργαζόμενων ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το λαιμό των ήδη βαριά πληγέντων εκπαιδευτικών από τον ορυμαγδό των οικονομικών μέτρων.

Αν κάτι είχε απομείνει στους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να τους παρακινεί να δώσουν κάτι από το ψυχικό τους υστέρημα στη μόρφωση των μαθητών τους, ήταν η σχετική ασφάλεια και ισορροπία που τους έδινε η μονιμότητα της εργασίας τους. Ακάθεκτοι στους στόχους τους οι τρικομματικοί-τριτοκοσμικοί απατεώνες έβαλαν στόχο να αφήσουν όλους τους εργαζόμενους άνεργους! Οι εκπαιδευτικοί, βορά πλέον σε κάθε επίδοξο διώκτη τους, από τους εντός κι εκτός τροϊκανούς, ως και κάθε «αγανακτισμένο» ή παραπονούμενο γονέα ή τοπικό «άρχοντα», ανά πάσα στιγμή θα είναι προς «τύλιγμα σε μία κόλα χαρτί»!

Αλλά και όσοι πίστευαν μέχρι τώρα ότι μπορούν να κανακεύουν τον κλάδο καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες για επιμέρους νίκες σε εργασιακά κλπ. θέματα, πρέπει με τη σειρά τους να αισθάνονται πλέον απολογητικοί για τη συνεισφορά τους στον εφησυχασμό και στην αδρανοποίησή του! Μόλις τον Σεπτέμβρη κάποιοι συνδικαλιστές παρατάξεων κόμπαζαν για τη διαμεσολάβηση του γαλάζιου υπουργού κόντρα στον πράσινο περιφερειάρχη και τη μη τοποθέτηση από τον Περιφερειάρχη Αττικής 100 περίπου συναδέλφων αποσπασμένων στην Α΄Αθήνας και στη διάθεση, σε όλη την Αττική «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος».

Τώρα πια καθίσταται σαφές ότι ο υπουργός δε σώζει θέσεις εργασίας ότι επιμέρους νίκες δεν υπάρχουν, ότι κάνουν ό,τι θέλουν σε όλο το φάσμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Αξιολόγηση - μισθολογική καθήλωση - επισφαλής εργασιακή θέση και μονιμότητα - απόλυση είναι το μέλλον μας! Το ερώτημα είναι αν απαντάμε σ’ αυτό το καταθλιπτικό παρόν κι ακόμα καταθλιπτικότερο μέλλον. Περίσσεψαν πια «οι αγώνες διαρκείας», «οι καταλήψεις», τα ωραία καταναλωτικά λόγια και διακηρύξεις, οι 24ωρες κοροϊδίες!

Τεράστιες οι ευθύνες όλων αυτών που απογοήτευσαν τον κλάδο και δίδαξαν την ματαιότητα με την τακτική τους προτάσσοντας το μικροκομματικό-μικροπαραταξιακό τους συμφέρον! Επειδή αυτά που μας έχουν πάρει είναι πάρα πολλά και τίποτα δε δείχνει ότι δεν θα μας πάρουν κι άλλα, έστω και τώρα πρέπει ν’ ανοίξει στον κλάδο η συζήτηση για την απάντηση που επιβάλλει η ανάγκη να δοθεί, για το πώς θα διεκδικήσουμε τη ζωή μας με δυναμικό-αποφασιστικό-αποτελεσματικό τρόπο.

Την πιο όμορφη μάχη δεν τη δώσαμε ακόμα!

Πηγή: Alfavita.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας αφήσουμε τους κλάδους και τα συντεχνιακά, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για όλους και για όλα. Δε δεχόμαστε καμια παραχώρηση σε έναν κλάδο μόνο και το θεωρούμε ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ! Αν θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες, αν θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]