Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεσμοί και ανάπτυξη




Ένας έθνος οδηγείται σε ανάπτυξη όταν έχει σωστούς θεσμούς που τηρούνται και εφαρμόζονται. Οι σημαντικότεροι θεσμοί είναι: η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια πολιτικών & υποψήφιων πολιτικών για να στρεβλώνουν και να εξαπατούν ώστε να ανεβαίνουν στα σκαλοπάτια της εξουσίας και εκεί να μένουν όσο μπορούν.

Ένας δημόσιος οργανισμός αν επανδρωθεί αξιοκρατικά από τον διοικητή έως το τελευταίο υπάλληλο, θα πέσει έξω; Θα χρεοκοπήσει; Δύσκολα θα πει κάποιος ναι. Όταν αναλάβει την διοίκηση ένα πρόσωπο με τα κατάλληλα προσόντα και δεν χρωστάει τη θέση σε κάποιο βουλευτή ή υπουργό ενώ υπάρχει και μια κυβέρνηση που παρακολουθεί, θα πάει καλά ή όχι; Μάλλον ναι.

Αν ο τρίτος πόλος εξουσίας, η δικαιοσύνη, ήταν ανεξάρτητος θα μπορούσαν όλοι αυτοί που λυμαίνονται το δημόσιο ταμείο να συνεχίζουν να ροκανίζουν σαν τρωκτικά τα οικονομικά θεμέλια της χώρας;

Αν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν προσέφεραν αποστήθιση αλλά πραγματική παιδεία θα είχαμε συρθεί σε αυτόν τον εξευτελισμό σαν χώρα;

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι μάλλον εύκολο πράγμα για μας τους Έλληνες αν σκεφτούμε τον Μαλκότση, το σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ, τις προσπάθειες για αυτοκινητοβιομηχανία από το 1917, τους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό αλλά και όλα τα νέα παιδιά που πάνε στο εξωτερικό για να ιδρύσουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι ΣΩΣΤΟΙ ΘΕΣΜΟΙ.

Σκοπός του ιδρύματος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ είναι να κάνει γνωστά όλα τα παραπάνω σε όλους τους Έλληνες. Στόχος και σκοπός η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΑΦΥΠΝΙΣΗ των πολιτών.

Ελάτε να γίνουμε μια κοινότητα, μια μεγάλη ομάδα, που με την δράση μας θα επιδιώξουμε την τήρηση και τον σεβασμό των θεσμών που θα οδηγήσουν σε ΑΝΑΠΤΥΞΗ την Ελλάδα μας.

——————————————————————————————————————————

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

——————————————————————————————————————————

Τα τελευταία 40 χρόνια όλοι αυτοί που κυβέρνησαν είναι προφανές ότι επιδίωκαν να:

- βολέψουν τα δικά τους παιδιά
- να φουσκώσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς
- να ριζώσουν στην καρέκλα της εξουσίας
- να ελέγξουν την δημόσια διοίκηση με κουμπάρους και κομματικούς κολλητούς σε νευραλγικές θέσεις όπως γγ υπουργείων, πρόεδροι οργανισμών, διευθυντές κλπ.

Το αποτέλεσμα το ζούμε από πρώτο χέρι

- ο παραγωγικός ιστός καταρρέει
- ο κοινωνικός ιστός διαλύεται
- οι αυτοκτονίες αυξάνουν
- δημογραφικά συρρικνωνόμαστε
- νέοι επιστήμονες και απλοί εργαζόμενοι μεταναστεύουν
- η αμυντική ισχύς εξασθενεί
- το κράτος είναι εχθρικό προς τον πολίτη
- και η ανάπτυξη μακρινό όνειρο

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, της αναξιοκρατίας και της ατιμωρησίας.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, σαν στόχος διαδικασία & αποτέλεσμα δεν είναι δύσκολο να επανέλθει και να οδηγήσει την πατρίδα μας στην ευημερία. Είναι εύκολο. Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ και
2. ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ σημαίνει: ίσες ευκαιρίες στην ζωή, μόρφωση, αληθινή παιδεία, υγεία, ανεξάρτητη και άμεπτη δικαιοσύνη, καθαρό περιβάλλον, σεβασμός στην φύση, σεβασμό στην ζωή και την περιουσία, ασφαλές περιβάλλον απαλλαγμένο από εγκληματικότητα, και βεβαίως επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας δεν είναι ανάπτυξη, είναι απλά οικονομική ανάπτυξη και σχετίζονται άμεσα με το ΑΕΠ. Και ο τζίρος μιας χώρας δεν μπορεί να είναι ανάπτυξη.

ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ μέσα από τους θεσμούς και κυρίως με την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Και για όποιον σκεφτεί ‘μα, η αξιοκρατία δεν είναι θεσμός’, έ τότε ας την κάνουμε θεσμό, καιρός είναι.

Βάρδα, 06/10/2012

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Κλεισθένης»

Φάνης Α. Τσαπικούνης
Συγγραφέας
Πτυχιούχος Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ
Διδάκτωρ Τομέα Βιοτεχνολογίας, Τμήματος Βιολογίας Παν Πατρών

Πηγή: Κλεισθένης

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]