Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέλος της ΕΚΤ στη Bild: Σήμερα διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!

Δεν σωθήκαμε; Με τα νέα μέτρα που ψήφισαν οι «σωτήρες» βουλευτές στη Βουλή δεν αποκλείστηκε μια και καλή η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;

Σε συνέντευξή του προς τη σημερινή Bild, το μέλος της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν διαμηνύει πως «το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Μα η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε κατ’ επιταγή των δανειστών; Αν ο Άσμουνσεν πάει να δημιουργήσει «κλίμα» ενόψει του Eurogroup, γιατί δεν βγαίνει κάποιος να τον αδειάσει ή έστω να τον μαζέψει;

Αυτό είναι το “fair play” των Γερμανών; (ρητορική ερώτηση δεν χωρά αυτή η φράση στα γερμανικά λεξικά – μυαλά).

Απόφαση ή νέο φιάσκο στο σημερινό Eurogroup;
Με υψηλές προσδοκίες πάνε οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δυο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, έτοιμοι να βρουν μια κοινή γραμμή πλεύσης με το ΔΝΤ.
Μια συμφωνία για το χρέος θα οδηγούσε σε λύση για τη μείωσή του, αλλά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η μη συμφωνία θα στείλει μηνύματα – “τσίρκο” στους κερδοσκόπους, τις αγορές, στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα. 

Στην προχθεσινή ολιγόωρη τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε να μειωθούν τα επιτόκια στα υφιστάμενα διμερή δάνεια προς την Αθήνα της φάσης του πρώτου «μνημονίου», χωρίς όμως μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν στο νέο επιτόκιο, την παραίτηση των κεντρικών τραπεζών και της ΕΚΤ από τα κέρδη που έχουν αποκομίσει διακρατώντας ελληνικά ομόλογα, ενώ Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα αναλάβει να κάνει επαναγορά ελληνικού χρέους στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, χωρίς ακόμα να συμφωνείται το εύρος της επαναγοράς, σύμφωνα με πηγή που αποκάλυψε τις διαβουλεύσεις στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδησεων.


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]