Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

3 εκατ. εμβάσματα, 33 δισ. ευρώ βγήκαν έξω μέσα σε 3 χρόνια


Περισσότερα από 3 εκατ. εμβάσματα Ελλήνων (φυσικών προσώπων) σε τράπεζες του εξωτερικού, συνολικής αξίας 33 δισ. ευρώ, έχει καταγράψει από τις αρχές του 2009 μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ενώ από τις διασταυρώσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι σε 10.000 περιπτώσεις απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, καθώς κρίθηκαν ύποπτες για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα εμβάσματα κατευθύνθηκαν κυρίως σε τράπεζες της Ευρώπης (ιδίως Βρετανίας, Γερμανίας και Ελβετίας), ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται, όπως επισήμανε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), Γεώργιος Λασκαρίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 4ου φορολογικού συνεδρίου «Thessaloniki Tax Forum».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ΓΓΠΣ αναμένει οδηγίες από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσει η ελεγκτική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ύπαρξης πολιτικής βούλησης για την ταχεία διεκπεραίωσή της.

Πηγή: Axia Plus
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]