Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

17 Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων νεκροί. Ατύχημα ή χτύπημα του PKK;


Δεκαεπτά Tούρκοι στρατιώτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όταν ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη. Οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Όπως είπε ο Αχμέτ Αϊντίν, το ελικόπτερο συνετρίβη στο βουνό Χερεκόλ, στην περιοχή Περβάρι της επαρχίας Σιίρτ. 

Ήδη οι περισσότεροι μιλούν για το εντυπωσιακό χτύπημα του PKK αν και ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κάποια τέτοια αναφορά. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τους τελευταίους μήνες το PKK έχει εντείνει την δράση του στην περιοχή και έχει αναδειχθεί σε οργανωμένη απειλή για το τουρκικό κράτος, όχι πια σε επίπεδο τρομοκρατίας, αλλά κανονικότατου αντάρτικου.

Δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας που συνδέεται με την Μοσάντ ισχυρίζεται ότι η πτώση του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 στρατιώτες, καταρρίφθηκε από  αντιφρονούντες της Συρίας. 
Η ιστοσελίδα Debka -γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ισχυρίζεται ότι το τουρκικό ελικόπτερο δεν έπεσε λόγω ατυχήματος και κακής ορατότητας αλλά ότι πυροβολήθηκε από πύραυλο που είχαν παραδοθεί στους αντιφρονούντες της Συρίας προκειμένου να πολεμήσουν κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πύραυλοι αυτοί έπεσαν  στα χέρια μελών του PKK της Συρίας, τα οποία μέλη εισχώρησαν στην ένοπλη αντιπολίτευση.
Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, είχε αναφέρει ότι τουλάχιστον πενήντα πύραυλοι τύπου είχαν παραδοθεί στην αντιπολίτευση της Συρίας.
Οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται για καταρρίψεις εχθρικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που κάνουν χαμηλές πτήσεις και μπορούν να μεταφερθούν από ένα άτομο και χρησιμοποιούνται ως εναέριο σύστημα  πυραυλικής άμυνας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κωνσταντίνε συγχαρητήρια για το άρθρο μοιάζει περισσότερο αληθοφανές από την επίσημη ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στο ευρύτερο Κουρδιστάν (Ιράκ-Συρία) η διακίνηση αντιαρματικών όσο και συστημάτων αέρος-εδάφους είναι ευρέως διαδεδομένη λόγω της αποχώρησης των συμμαχικών κατοχικών δυνάμεων και της άναρχης παράδοσης οπλισμού σε εξαγορασθέντες στρατιωτικούς!!! Ακόμα και σε Ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας του δυτικού κόσμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]