Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Toύρκοι προσευχήθηκαν μπροστά στην Αγία Σοφία, για το Μπαϊράμι



Πρόκληση των τούρκων και πάλι με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Με αφορμή την προσευχή της θρησκευτικής γιορτής των Μουσουλμάνων , του Μπαϊραμιού, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγία Σοφία και προσευχήθηκαν. Αίτημα τους η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

     «Θέλουμε να λειτουργήσει και πάλι το τζαμί της Αγίας Σοφίας και το ζητάμε από την κυβέρνηση και πάλι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας Αλπερενλέρ που θεωρούνται τα ακραία στοιχεία των ισλαμιστών.

     Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε συνθήματα « να σπάσει η αλυσίδα να ανοίξει η Αγία Σοφία»

Οι φανατικοί ισλαμιστές δεν αποδέχθηκαν ποτέ την απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ να μετατρέψει την Αγία Σοφία, απο τζαμί όπως λειτουργούσε επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε μουσείο.

Το περίεργο είναι πως επιμένουν για έναν χώρο που είναι το σημαντικότερα σύμβολα της Χριστιανοσύνης και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

 Σχόλιο ιστολογίου: Η ενέργεια αυτή των τούρκων "πιστών" είναι μία ακόμη πρόκληση προς την Ελληνική πλευρά, η οποία συνεχίζει να κωφεύει, φοβούμενη πως πιθανή αντίδρασή της θα χαλάσει το πνεύμα της "ελληνοτουρκικής φιλίας", η οποία εφαρμόζεται μονομερώς από την Ελλάδα και επιλεκτικά και μόνο λεκτικά και ποτέ έμπρακτα (αλλά πάντα με ισχυρά ανταλλάγματα) από την Τουρκία. Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα ισχύουσα πολιτική τάξη της χώρας ενώ γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους (ενημερώνεται από άκρως εξειδικευμένους και εμπειρότατους κρατικούς υπαλλήλους και υπηρεσίες), εμμένει σε μία παθητική παρακολούθηση των εξελίξεων, μεταβάλλοντας την Ελλάδα σε χώρα παρατηρητή σε εξελίξεις που την αφορούν άμεσα. Η συγκεκριμένη προσευχή είναι απολύτως σαφές πως έγινε με την σιωπηλή συμφωνία αλλά και την ενίσχυση του τουρκικού κράτους και αποτελεί ακόμη μία πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό, ενώ είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους κυβερνώντες την χώρα, πως εάν δεν συμφωνήσουν στα όσα προσφάτως ο Νταβούτογλου εξέθεσε στην Ελληνική κυβέρνηση, τότε θα υπάρχουν δυσάρεστες εξελίξεις για την Ελληνική πλευρά. Να σημειώσουμε πως ταυτόχρονα οι ό,ποιες "καλές σχέσεις" των δύο χωρών βρίσκονται σε ένα χρονικό μεταίχμιο, αφού έχει ήδη κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή πρόταση απέλασης του τούρκου προξένου της Κομοτηνής για τις προκλητικές του δραστηριότητες που αναπτύσσει ραγδαία εντός της Θράκης και οι οποίες τείνουν προς την άτυπη δημιουργία ενός κράτους μέσα στην Ελληνική Θράκη. Χωρίς να γνωρίζουμε ποιά μπορεί να είναι η αντίδραση της Άγκυρας, υποθέτουμε πως εάν συμβεί η απέλαση, τότε η Άγκυρα δεν θα διστάσει να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, με πιθανότατη απέλαση ενός ανώτατου Έλληνα διπλωμάτη από την Τουρκία. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η κυβέρνηση Σαμαρά θα εξαναγκαστεί να επιστρέψει την πρόκληση σε "γεμάτι πιάτο", γεγονός που θα σημάνει περαιτέτω εξελίξεις...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΧΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]