Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mυστικό έγγραφο-κόλαφος από EE: Η τραπεζική εποπτεία από την ΕΚΤ είναι παράνομη!


Bόμβα από τους Financial Times: Τα σχέδια των Ευρωπαίων για σύσταση ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ είναι παράνομα - Τι αποκαλύπτει νομικό έγγραφο - κόλαφος για την Ευρωζώνη...

Αίσθηση προκαλεί νέο δημοσίευμα των Financial Times, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει... παράνομα τα σχέδια των Ευρωπαίων για σύσταση ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Το σχέδιο σύστασης ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας στην Ευρωζώνη δεν είναι νόμιμο, σχολιάζουν οι FT, επικαλούμενοι διαρροές από τους κύκλους των υπουργών Οικονομικών, την ώρα που τα όποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση κρίνονται υψίστης σημασίας για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Μυστικό έγγραφο που διέρρευσε από νομικούς συμβούλους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φέρεται να αναφέρει πως η ανάληψη από πλευράς ΕΚΤ του ρόλου τραπεζικής εποπτείας αντίκειται στη νομοθεσία της ΕΕ.

Χωρίς αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο, δεν είναι δυνατόν η ΕΚΤ να αναλάβει το ρόλο του τραπεζικού επόπτη στην Ευρωζώνη.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν στους FT πως το εν λόγω έγγραφο, στο οποίο φιλοξενούνται απόψεις νομικών, θα περιπλέξει τις προσπάθειες των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση της σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη...

Να σημειωθεί ότι το θέμα της τραπεζικής ένωσης θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:


Στην ΕΚΤ η άμεση εποπτεία των τραπεζών σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής - Το Νοέμβριο η ολοκλήρωση των διαδικασιών - Να καθυστερήσει ο μηχανισμός επιθυμεί το Βερολίνο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα της άμεσης εποπτείας των ευρωτραπεζών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, ενώ οι διαδικασίες επίβλεψης των τραπεζών θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μerkel έβαλε φρένο χθες στα σχέδια των Ευρωπαίων για την εποπτεία των τραπεζών, δηλώνοντας πως δεν χρειάζεται καμία βιασύνη για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Γερμανία έχει ταχθεί υπέρ της υλοποίησης του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αργούς ρυθμούς, την ώρα που η Γαλλία πιέζει για άμεση υλοποίηση.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Seibert έχει δηλώσει ότι ο μελλοντικός εποπτικός μηχανισμός «θα πρέπει να λειτουργεί αξιόπιστα, ανεξάρτητα και αποτελεσματικά. Προς το παρόν φαίνεται δύσκολο ο μηχανισμός επίβλεψης των τραπεζών όχι μόνον να υλοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013, αλλά να είναι και επιχειρησιακός».

Πηγή: Banking News
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλο το φασιστικό οικοδόμημα παράνομο είναι, αλλά από πού να αρχίσουμε. Δικάστηκε ποτέ έστω ένας φασίστας στην Ιταλία για τα εγκλήματα του Β΄Παγκοσμίου; Ούτε αυτοί εδώ οι άρρωστοι μηχανορράφοι που κόβουν τις ζωές των λαών θα δικαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]