Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πράκτορες του FBI στον Λίβανο για τη δολοφονία του στρατηγού αλ Χασάν

Οι ΗΠΑ πρόκειται να αποστείλουν μία ομάδα του FBI στον Λίβανο προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για την επίθεση που κόστισε τη ζωή στον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας της χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ «στηρίζουν με τον πλέον σαφή τρόπο την κυριαρχία του Λιβάνου, υπογράμμισε ο Μαρκ Τόουνερ στους δημοσιογράφους, αναπαράγοντας τις δηλώσεις της προϊσταμένης της του υπουργού Χίλαρι Κλίντον κατά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι χθες.

«Μία ομάδα του FBI θα μεταβεί στον Λίβανο για να συνεργασθεί στην έρευνα» για τη δολοφονία του στρατηγού Ουΐσαμ αλ Χασάν—σουνίτη μουσουλμάνου και προσκείμενο στον ηγέτη της λιβανέζικης αντιπολίτευσης Σάαντ Χαρίρι, διαπρύσιου πολέμιου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ—δήλωσε ο Τόουνερ, χωρίς να προσδιορίσει εάν ήδη βρίσκονται επί τόπου πράκτορες της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Κλίντον αναφέρθηκε ιδιαίτερα κατά τη χθεσινή της συνδιάλεξη στην «ανάγκη να συνεργασθούν στενά όλοι οι Λιβανέζοι ιθύνοντες».

«Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και θα καλέσουμε όλα τα μέρη να παραμείνουν νηφάλια», δήλωσε ο Τόουνερ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]