Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κράξιμο από τους Νew Υork Τimes για τη λίστα Lagarde

«Μπορεί ένα στικάκι μνήμης να ανατρέψει μία πολιτική τάξη;» Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει δημοσίευμα των New York Times όπου περιγράφεται γλαφυρά η “τραγελαφική” ιστορία με τη λίστα των 2.000 φερόμενων φοροφυγάδων με τραπεζικές καταθέσεις την Ελβετία που πήρε στα χέρια της η Ελλάδα.

Η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει πως αυτή η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε πολιτική κρίση που σείει τα θεμέλια της κυβέρνησης συνεργασίας, και αναζητεί τι πολιτικό μόρφωμα θα προκύψει μετά από αυτό το σκάνδαλο.

«Όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και οι προκάτοχοί του δήλωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι η λίστα έχει χαθεί – και ένας άλλος πρώην υπουργός τόνιζε ότι την είχε παραδώσει στις αρχές – η ιστορία φάνηκε να είναι αστεία. Αλλά εμφανιζόμενη με άλλες υποθέσεις διαφθοράς που ερευνώνται παράλληλα, παύει να είναι αστεία, ειδικά όταν πρώην αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε νεκρός και σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα αυτοκτόνησε» αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Καθώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προσπαθεί να περάσει ένα νέο πακέτο μέτρων και ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος φτάνει στην Ελλάδα σήμερα, οι υποθέσεις διαφθοράς φαίνεται πως εξελίσσονται σε μάχες σώμα με σώμα και τους πολιτικούς να απορρίπτουν συμμαχίες εν μέσω κλίματος αποσταθεροποίησης και υποψιών και εκβιασμού».

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην περιβόητη λίστα του ΣΔΟΕ με τα 36 πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται υπό έλεγχο, αναφέροντας ότι ανήκουν και σε κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι New York Times αναφέρονται στην ουσία του προβλήματος. «Μετά από 40 χρόνια εναλλαγής στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχασαν το ήμισυ της δύναμής τους, καθώς οι ψηφοφόροι εξαγριώθηκαν από τα μέτρα λιτότητας. Οι αναλυτές εκτίμησαν ότι οι έρευνες για την φοροδιαφυγή και τις καταθέσεις στο εξωτερικό θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε υποθέσεις δωροδοκίας, όπως έγινε στην Ιταλία στις αρχές του ΄90 με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση αφήνοντας κενή την θέση για τον Σίβλιο Μπερλουσκόνι» αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Στην Ελλάδα μένει να φανεί τι νέο πολιτικό μόρφωμα θα εμφανιστεί μετά. Το πολιτικό στερέωμα έχει αλλάξει δραματικά μετά την κρίση χρέους και τα τρία χρόνια της λιτότητας».

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]