Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Corpus Christi: Η ρατσιστική πρόκληση των... αντιρατσιστών


Γράφει ο Misha

Η προσωπική μου θέση για το έργο Corpus Christi, ταυτίζεται με την γνώμη που εξέφρασε ο γέροντας Παΐσιος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ταινίες που παρουσιάζουν τον Ιησού Χριστό πότε ερωτευμένο με μια μαθήτρια Του, πότε ομοφυλόφιλο, πότε απατεώνα λαοπλάνο κ.ο.κ:

«Και με τις βλάσφημες ταινίες πού παρουσιάζουν, θέλουν να γελοιοποιήσουν τον Χριστό. 
Το κάνουν, για να πουν «αυτός ήταν ο Χριστός, τώρα θα έρθει ό Μεσσίας», και να παρουσιάσουν μετά τον «Μεσσία» τους. Εκεί το πάνε.
Τέτοιες βλασφημίες δεν ακουστήκαν ποτέ! Για μας η διαμαρτυρία για την βλάσφημη εκείνη ταινία ήταν ομολογία πίστεως. Βέβαια με όλα αυτά τα βλάσφημα γίνεται και ένα καλό· χωρίζει ή ήρα από το σιτάρι, κοσκινίζεται ό κόσμος.»
Αυτό το κοσκίνισμα έγινε και με αφορμή την παρουσία επί σκηνής των αρρωστημένων φαντασιώσεων του συγγραφέα του θεατρικού δρώμενου Corpus Christi…

Ξεσκαρτάρισμα και αποκάλυψη υποκριτών, ένθεν κακείθεν…

Οι μεν ΡΗΜΑΔιασμένοι του μπαρμπα Κουρέλη, αποκαλύφθηκαν γιατί, ενώ τις προηγούμενες μέρεςαντέδρασαν με έντονα απαξιωτικό τρόπο στα συνθήματα που ακούστηκαν από μερίδα αριστερών διαδηλωτών εναντίον του αρχηγού τους, τώρα μεταπήδησαν, με την γνωστή τους καλλιτεχνική ευελιξία στην άλλη όχθη του ποταμού και διαδηλώνουν για το «δικαίωμα» στην δημόσια βλαστήμια, την προσβολή μνήμης νεκρού και την προσβολή θρησκεύματος…

Το «τα δικαιώματα μας τα έκανες κουρέλι, άντε και γ@μίσου σύντροφε Κουβέλη» θεωρήθηκε έγκλημα καθοσιώσεως από τους Ρεπουσοψαριανούς, ενώ το «γ… τον Χριστό σου» είναι οκ εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου…

Μαζί τους και οι Τατσόπουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡCIA και οι “αντιεξουσιαστές”, οι οποίοι ενώ πριν λίγες μέρες οργάνωσαν και συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας των εν Αθήναις ισλαμιστών για την ταινία που προσέβαλε τον προφήτη του Ισλάμ, από προχθές κόπτονται για την ελευθερία της τέχνης.

Απέναντι τους, υποτίθεται, βρέθηκαν οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Ποιοί;
Αυτοί που φωτογραφίζονταν μπροστά στις αφίσες ενός βλάσφημου, αντιχριστιανικού και σατανιστικού συγκροτήματος το οποίο κατά μια διαβολική σύμπτωση, ονομάζεται όπως και το επίμαχο θεατρικό έργο…

Οι στίχοι του μιλούν από μόνοι τους:
(ζητώ συγγνώμη εκ προοιμίου για την προσβολή της αισθητικής των αναγνωστών)
All Hail Master Satan
Jesus cunt wide open
Pleased with his cross
Virgin Mary’s ass open
Fucked by Satan’s horn”

Εν κατακλείδι: Θεωρώ πως το περιεχόμενο της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης διαστρέφει, προσβάλλει και υβρίζει τα ιερά και τα όσια του τόπου μας και τα προσωπικά μου.
Όσοι την υπερασπίζονται εν ονόματι δήθεν της ελευθερίας της τέχνης, εμπίπτουν στην κατηγορία που ανέφερε ο Χατζηδάκις: «Όταν πάψει να σε ενοχλεί η μορφή τού τέρατος, τότε αρχίζεις να του μοιάζεις».

Όμως , από την άλλη, καμμία οργάνωση με ιδεολογία όπως της ΧΑ, δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται τη δική μου πίστη για να μαζέψει ψηφαλάκια και υποστηρικτές.


Το κολάζ με τον Μπίστη από το εκπληκτικό “Αμάν το Μάτι μου”.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η υπόθεση του ‘’έργου’’ παρουσιάζει τον Ιησού Χριστό και τους μαθητές του ως ομοφυλόφιλους. Όμως, οι ΄΄προοδευτικοί ’’ χάριν της ελευθερίας του λόγου στην τέχνη υπεραμύνονται των ‘’καλλιτεχνών’’ και του ‘’σκηνοθέτη’’, ονομάζοντας τους αντιδρώντες ως οπισθοδρομικούς, ταλιμπάν κ.λ.π.
    Γνωρίζουμε όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί ότι τον Ιησού Χριστό τον θεωρούμε Πατέρα μας. Τη δε Παναγία ως Μητέρα όλων μας. Αυτό είναι δεδομένο!
    Αν υποθέσουμε πως γράψει κάποιος ένα έργο, μέσα στο οποίο αναφέρει ότι ο πατέρας του Τσίπρα ήταν κίναιδος, η δε μητέρα του πόρνη και ο ίδιος ένα νόθο εξώγαμο που γεννήθηκε σε ένα καταυλισμό τσιγγανοεβραίων και αυτό το έργο το ανέβαζε ένας θίασος, ποια θα ήταν η αντίδραση των αριστεριστών; Θα άφηναν να παιχθεί αυτό το δήθεν έργο χάριν της ελευθερίας της τέχνης ή δεν θα έμεινε ούτε ένα ντουβάρι από το θέατρο που θα στέγαζε αυτόν τον θίασο; Η δε αστυνομία τι διαταγές θα έπαιρνε για να προστατέψει τους ‘’καλλιτέχνες’’ απ’ την οργή των Συριζέων που βρέθηκαν ‘’καλλιτέχνες’’ να προσβάλλουν τον αρχηγό; Ο υπουργός δικαιοσύνης ποια θέση θα έπαιρνε;
    Ας μη κοροϊδευόμαστε! Η εντολή είναι : Αφανίστε την Ορθοδοξία με κάθε τρόπο και μέσο, αφανίστε τη γλώσσα των ελλήνων, αφανίστε την ιστορία του, διαλύστε την οικογένειά του, τα έθιμά του και τελικά τον ίδιο τον Έλληνα. Προς αυτό το σκοπό έχουν ψαρέψει εδώ και πολλά χρόνια προδότες έλληνες, αναμεμιγμένους με δήθεν έλληνες διαφορετικού θρησκεύματος και φυλής, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μέχρι και κόμματα που βρίσκονται μέσα στην Ελληνική Βουλή.
    ΥΔΡΟΧΟΟΣ-Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Όταν πάψει να σε ενοχλεί η μορφή τού τέρατος, τότε αρχίζεις να του μοιάζεις».
    και
    Όταν ασχολείσαι με τα σκ@τ@ λερώνεσαι.
    Μόνο αξία δίνετε στους άχρηστους και τους διαφημίζετε (μυρίστηκε διαφήμιση κι η ΧΑ κι έτρεξε). Θυμάμαι τον ντόρο που είχε γίνει με τα βιβλία του Ανδρουλάκη και τους φανατικούς που τα έκαιγαν. Έβγαινε όλο χαρά για τη διαφήμιση στην τηλεόραση, να μας αηδιάσει με τις "σοφίες" του. Πού είναι σήμερα ο Ανδρουλάκης;
    Αφήστε τον καιρό να κάνει τη δουλειά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μη κοροϊδευόμαστε! Για να αναστηθεί ο έλληνας πρέπει να πεθάνει ο ρωμιός δηλαδή ο χριστιανοεβραίος!!!!
    Dionisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθε Ελληνας και γνωμη , αυτο μας εφαγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]