Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία εξουσιάζει την Ευρώπη με την απειλή της εξόδου της από το ευρώ…

Ακούγεται τρελό; Και όμως είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η άποψη του καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη την οποία συνυπογράφουμε ανεπιφύλακτα. Το έχουμε πει πολλές φορές πως οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη οδηγούν σταθερά τη Γερμανία στο «σημείο χωρίς επιστροφή». Ποιο είναι το σημείο αυτό; Είναι το σημείο μετά από το οποίο θα της κοστίζει περισσότερο μια αποχώρηση από το ευρώ απ΄ ότι η παραμονή.
 
Εάν για παράδειγμα συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγων τα οποία στην ουσία θα…. τα φορτωθεί η γερμανική οικονομία ή εάν συναινέσει στο να δανειοδοτεί τα ευρωπαϊκά κράτη η ΕΚΤ απευθείας, τα οποία και πάλι θα φορτωθεί η γερμανική οικονομία, τότε η τύχη της Γερμανίας θα δεθεί αναπόσπαστα με την τύχη των υπολοίπων χωρών και δεν θα μπορεί να έχει πλέον τον πρώτο λόγο. Πιστεύει άραγε κανείς ότι θα το κάνει αυτό η Γερμανία;; Απόδειξη αυτού είναι και το γεγονός ότι, ενώ τον Ιούνιο υπέγραψε αιφνιδιασμένη από την κοινή στάση Ραχόϊ, Μόντι και Ολάντ, την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών απευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, τώρα υπαναχωρεί από τη συμφωνία, σαν να μην τρέχει τίποτα, και επιβάλει να φορτωθούν τα χρέη των τραπεζών οι Ισπανοί πολίτες.

Εάν αποχωρήσει η Γερμανία, τότε ο πλούτος της θα πολλαπλασιαστεί, με κάποιο πρόβλημα μόνο στις εξαγωγές της, αλλά θα το λύσει εύκολα και αυτό. Σε μια τέτοια όμως περίπτωση, που αναγκαστικά θα σημάνει την έξοδο όλων των χωρών από το ευρώ, οι ελλειμματικές χώρες του Νότου θα περιέλθουν σε τρομακτική οικονομική κατάσταση, μέχρι να καταφέρουν να ορθοποδήσουν. Επομένως με όπλο τον εκβιασμό της αποχώρησης της ίδιας, καταφέρνει να έχει το πάνω χέρι, να μας τρομοκρατεί και μας εξουσιάζει όλους επιβάλλοντας να τρώμε τις σάρκες μας, ενώ η ίδια κερδοσκοπεί, εκτός από τα δάνεια που χορηγεί, ακόμα και με τις καταθέσεις από επιχειρηματίες του Νότου στις τράπεζές της με αρνητικό επιτόκιο!!!  

Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ πιέζει τη Γερμανία να δεχτεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με κούρεμα των απαιτήσεων της ΕΚΤ και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως της ίδιας. Γι’  αυτό και σήμερα έρχεται η Μέρκελ εσπευσμένα στην Αθήνα μήπως κάνει το “λάθος” ο Σαμαράς και υποβάλει σχετικό αίτημα που θα στηρίξει ανεπιφύλακτα το ΔΝΤ, οπότε και θα αναγκάσει τη Γερμανία να φτάσει στο «σημείο χωρίς επιστροφή» πιο γρήγορα απ’ ότι έχει σχεδιάσει.

Το δυστύχημα όμως, τόσο για μας όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι ότι εμείς δεν έχουμε ανάλογου αναστήματος πολιτικούς.  

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ . : < Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ> .
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ?

    ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ".

    ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι νέο ούτε τρελό. Πολύ πριν από τον Βαρουφάκη το είδαν άλλοι αλλά τι να κάνουμε που δεν διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]