Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επισήμως ρεζίλι σε Ρώσους και σε ΗΠΑ η Τουρκία…


Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει ένα κράτος να εκτεθεί απέναντι και στη Ρωσία και στις ΗΠΑ; Πολύ… Και όμως, η Τουρκία τα κατάφερε.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε στους αρχικούς ισχυρισμούς της ότι το φορτίο – που μετέφερε το αεροσκάφος Airbus A320 των συριακών αερογραμμών – που κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές, αφού το αεροπλάνο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση.

«Η τουρκική πλευρά δεν θέτει, καταρχήν, ζήτημα όσον αφορά τη νομιμότητα του φορτίου που κατασχέθηκε, αλλά είναι δυσαρεστημένη με τη διαδικασία ενημέρωσης για τη μεταφορά του», ήταν η ακριβής διατύπωση του Λουκασέβιτς. Για να συνεχίσει, «οι Τούρκοι εταίροι μας απέσυραν τους αρχικούς τους ισχυρισμούς ότι υπήρχαν πυρομαχικά επί του αεροσκάφους».

Η διπλωματική διατύπωση όχι μόνο δεν καλύπτει την Τουρκία, αλλά ανακηρύσσει και επισήμως σε ψεύτη τον πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος ήταν αυτός που είχε μιλήσει για πυρομαχικά! Επίσης, από τη στιγμή που η εκπρόσωπος του State Department, υποστήριξε σθεναρά την Τουρκία υπερασπίζοντας την εκδοχή της, η τουρκική υπαναχώρηση εκθέτει την Τουρκία και απέναντι στους Αμερικανούς που έγιναν σε απλά ελληνικά ρεζίλι απέναντι στους Ρώσους! Μοναδικό «επίτευγμα», ενδεικτικό της στρατηγικής σύγχυσης που επικρατεί στην Τουρκία και της απόκλισης ανάμεσα σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι και τι επιτάσσει η ζοφερή πραγματικότητα…

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Τούρκοι αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενείς δυνητικές συνέπειες της στάσης τους απέναντι στη Ρωσία, έσπευσαν να τα «μαζέψουν», ενώ το σόου που έστησαν με τα F-16 να υποχρεώνουν σε προσγείωση το συριακό πολιτικό αεροσκάφος αποδεικνύεται εξαιρετικά κακόγουστο…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]