Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα, κύριοι «κροκόδειλοι»;


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Τα αραβογερμανικά μονοπώλια, στα οποία έχουν παραδοθεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας - δηλαδή ένα μεροκάματο τη βδομάδα για 1.000 εργαζόμενους - το έχουν επιβάλει από τις 18 Απρίλη 2012.

Υποτίθεται ότι το μέτρο αυτό θα ίσχυε μέχρι τις 17 Ιούλη.

Τα μονοπώλια, στη συνέχεια, επέβαλαν την επέκταση του εν λόγω εργασιακού «απαρτχάιντ» και όρισαν ως νέα καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του τις 18 Οκτώβρη. 

Όμως, μόλις την περασμένη Δευτέρα, η εργοδοσία με καινούργιο φιρμάνι της ανακοίνωσε ότι το «απαρτχάιντ» - που υποτίθεται ότι θα τελείωνε χτες - συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου - και θα δούμε!

Ρωτάμε τους κάθε λογής καλοπληρωμένους σμπίρους, τους απαστράπτοντες παπαγάλους, τους αναξιοπρεπείς μπιστικούς του καθεστώτος, τους γραβατωμένους «χωροφύλακες» του νου και της σκέψης των απλών ανθρώπων.

Ρωτάμε όλους αυτούς τους σάλιαγκες, που είχαν ξεσπαθώσει με αφορμή τα γεγονότα στο Πεντάγωνο εναντίον των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, όπως έλεγαν μέσα από τα κροκοδείλια αναφιλητά τους, το δίκιο των εργατών:

Τώρα, έχουν να μας πουν κάτι, αφενός για το δίκιο των εργατών και αφετέρου για το πώς - κατά τη γνώμη τους - πρέπει αυτοί να το διεκδικήσουν;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Όταν λέμε Νίκο το δίκιο του ΕΛΛΗΝΑ εργάτη σημαίνει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του γιά τον κόπο του, απ' ότι αν κάθεται στην καρέκλα και υπολογίζει αριθμούς και αποδείξεις...απλά και κατανοητά πράγματα, απ' εκεί αρχίζει η επανάσταση και εκεί κοντά τελειώνει, σφυρί, δρεπάνι και ιδρώτας, όχι κονδυλοφόροι και χαρτογιακάδες.
    Δεν γίνεται να είμαστε σε δύο βάρκες...είναι βέβαια παλιό το ζήτημα, είναι η ιδιοκτησία στις "μηχανές"... αλλά από εκεί ξεκινάμε, έτσι τακτοποιούνται πολλά εκφυλιστικά και εκ του πονηρού φαινόμενα.
    ...Ως προς τα οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί να συγκινηθούν; Αυτοί που έκαναν το "προσωρινό" χαράτσι μόνιμο, που ψηφίζουν νόμους με αναδρομική ισχύ διετίας; Οι ταχυδακτυλουργοί που μεταμορφώνουν τις απαλλαγές σε τεκμήρια;
    Μόνο ο Ιονέσκο και ο Μπέκετ μπορούν να συλλάβουν τον τρόπο σκέψης τους.
    Αλλά δεν ανησυχούμε κ. Μπογιόπουλε, με ευάριθμους περιπάτους του ΠΑΜΕ, όλα θα λυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τις παράλογες απεργίες να μην πούμε τίποτα κύριε Μπουγιοπουλε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράλογο είναι το ξερό μας το κεφάλι και ο αυτισμός μας που μας έφερε μέχρι εδώ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]