Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταρρέει η μια ισπανική περιφέρεια μετά την άλλη…

Επίσημο αίτημα απηύθυνε η Αυτόνομη Περιφέρεια της Ανδαλουσίας στην κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας προκειμένου να αντλήσει οικονομική βοήθεια ύψους 4,9 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ρευστότητας Αυτονομιών ώστε να καλύψει τα ελλείμματά της.

Η Ανδαλουσία απέστειλε το απόγευμα την επιστολή στο εθνικό υπουργείο Οικονομικών. Καταθέσαμε επισήμως την αίτησή μας για πρόσβαση στο Ταμείο, με ενεργητικό 18 δισ. ευρώ, το οποίο έχει συσταθεί για να συνδράμει τις κλυδωνιζόμενες από τα χρέη Αυτόνομες Περιφέρειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Οικονομικών Αντόνια Πεϊνάδο.

Στο Ταμείο Ρευστότητας έχουν ήδη προσφύγει και άλλες Περιφέρειες της Ισπανίας. Η Καταλονία, η οποία ζητεί 5,023 δισ. ευρώ και η Βαλένσια, η οποία έχει καταθέσει αίτημα για 4,5 δισ. ευρώ.

Επίσης η Αυτονομία της Μούρθια έχει ζητήσει 527,93 εκατ. ευρώ, η Καστίλια –Λα Μάντσα 848 εκατ. ενώ πάνω από 750 εκατ. ευρώ έχουν εκφράσει πρόθεση να ζητήσουν και οι Κανάριες Νήσοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]