Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόπειρα αυτοκτονίας μετατρέπει σε «φρούριο» τη Βουλή!



Νέα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή...

Αναστάτωση έφερε στην στρατηγική ασφαλείας του Κοινοβουλίου ένα απίστευτο περιστατικό, που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στον χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη, κάτω ακριβώς από τη Βουλή αφήνοντας άναυδους τους αρμόδιους, που αποφάσισαν ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα η «στεγανοποίηση» του συστήματος για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αστυνομικοί από τη Βουλή κατέβηκαν τα σκαλιά που βρίσκονται πάνω από το Μνημείο και πλησίασαν τον άντρα, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον αποτρέψουν από το απονενοημένο διάβημα.

Ο ένας από αυτούς άνοιξε κουβέντα μαζί του και έφτασε κοντά του περισσότερο από τους υπολοίπους, φροντίζοντας να μην τον εκνευρίσει. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα...

Ύστερα από λίγα λεπτά κουβέντας, ο αξιωματικός της Βουλής έφτασε δίπλα του και του πήρε το όπλο από τα χέρια, αποτρέποντας τον από την αυτοκτονία ή από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που ενδεχομένως είχε στο μυαλό του. Ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε για τα περαιτέρω στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται σχέδιο με το οποίο θα διασφαλιστεί ότι το κοινοβούλιο θα αποτελεί απόρθητο φρούριο, αρχίζοντας από τα υπόγεια και φτάνοντας έως τους ορόφους και τα γραφεία αλλά και το προαύλιο του ιστορικού κτιρίου.

Η φρουρά της Βουλής, που αριθμούσε μέχρι πρόσφατα 300 αστυνομικούς, θα μειωθεί αισθητά αλλά θα αναβαθμιστεί ποιοτικά τις επόμενες εβδομάδες.
Εξειδικευμένα σεμινάρια έχουν ήδη ξεκινήσει από εκπαιδευμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για όλους τους ένστολους που φρουρούν την Εθνική Αντιπροσωπία.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εκ νέου σημαντικοί περιορισμοί, όπως στο παρελθόν, επί προεδρίας Κακλαμάνη, όταν απαγορεύθηκε η λειτουργία των κινητών τηλεφώνων και οι επισκέπτες είχαν πρόσβαση σε ελάχιστους χώρους ή με τη συνοδεία υπαλλήλου της Βουλής.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για την ασφάλεια στους πέντε υπόγειους ορόφους που καταλαμβάνει το γκαράζ της Βουλής, όπου σταθμεύουν καθημερινά περίπου 800 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 300-350 ανήκουν σε βουλευτές αλλά και πρώην βουλευτές, τα 110 σε δημοσιογράφους και τα υπόλοιπα σε υπαλλήλους του Κοινοβουλίου. Το γενναίο «ξεκαθάρισμα» που θα γίνει θα αφορά όσους έχουν ατύπως άδεια στάθμευσης σε έναν άνετο και φυλασσόμενο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν χωρίς πραγματικά να τη δικαιούνται.

Ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα που έχουν πολλά χρόνια να εκλεγούν, αλλά και οι συνεργάτες τους δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν είναι μάχιμοι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί συντάκτες, παλιοί εργαζόμενοι στη Βουλή και άλλα γοητευτικά και μη «ρουσφέτια», που έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο υπόγειο γκαράζ με άδεια από τη... σημαία.

Παράλληλα, θα ενταθούν οι έλεγχοι στα οχήματα που μπαινοβγαίνουν στο Κοινοβούλιο, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα να μεταφέρουν πρόσωπα που δεν έχουν άδεια εισόδου.

Φανταστείτε μετά από την πραγμάτωση των συγκεκριμένων μέτρων τι μέτρα θα παρθούν σε μεγάλες πορείες των διαφόρων κοινωνικών ομάδων...

Πηγή: Newsbomb
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Με αφορμή το περιστατικό αυτό, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται σχέδιο"... Δεν θέλω να γίνω παρανοϊκός ή υπερβολικά υποψιασμένος, αλλά πώς γίνεται να τους παρουσιάζονται οι τέλειες αφορμές ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζονται; Αυτό είναι ένα μόνο από τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη εννοείς, κι όχι να είναι σουροτήρι ενώ πληρώνονται εκατοντάδες άχρηστοι κι ανίδεοι βισματούχοι αστυνομικοί συν εξτρά επιδόματα...

      Διαγραφή
  2. Τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα του φόβου τους.Και όταν βλέπεις ότι το καθεστώς φοβάται τότε καταλαβαίνεις δύο πράγματα:α)έχει έρθει η ώρα για μάχη και β)το τέλος τους είναι κοντά.

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]