Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέμβαση υπέρ της εγγραφής μαθητών από μουσουλμάνους – μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης


Παιχνίδια εντυπώσεων εις βάρος των παιδιών
 
«Μας εκπλήσσει έντονα η μη εγγραφή των 20 μαθητών στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μειονοτικοί

Με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Ιρφάν Χατζηγκενέ, οι μειονοτικοί – μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕ Ξάνθης, εξέδωσαν επιστολή, δηλώνοντας έκπληκτοι για τη μη εγγραφή των 20 μαθητών στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου Εχίνου και καλώντας το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει για την εγγραφή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Χατζηγκενέ Ιρφάν αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε. Ξάνθης, Χατίπ Σερκάν αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε. Ξάνθης, Μολλά Ογλού Ισμέτ  μέλος, Ισμέτ Ογλού Χακάν μέλος, Μουσταφά Κενάν μέλος, Κιοσέ Μουράτ μέλος και Σινάπ Ογλού Μπιρόλ μέλος. 

«Τελειώνει σε λίγο το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2012-2013 και ακόμη το αρμόδιο υπουργείο να δώσει  εντολή εγγραφής των αθώων μαθητών της  Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου Εχίνου, με τα όνειρα των νέων μαθητών νε πέφτουν στο κενό και να  αδυνατούν να χαρούν τα παιδικά τους όνειρα, περιμένοντας  με αγωνιά να ξεκινήσουν τα πρώτα τους μαθήματα με τους δάσκαλους τους.

Κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει το δικαίωμα να στερεί την εγγραφή των νέων μαθητών της υποχρεωτικής εννιάχρονης εκπαίδευσης και να αδιαφορεί  για τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που θα υποστούν τα αποκλεισμένα πλέον από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση παιδιά και οι οικογένειές τους. Αναμένουμε να δούμε την χαρά και την αγωνία των εν λόγω μαθητών κατά την ολοκλήρωση  των διαδικασιών εγγραφής τους στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείου Εχίνου  και την συμμετοχή τους στην νέα σχολική χρονιά απολαμβάνοντας κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση όπως τα άλλα παιδιά.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μεριμνήσει για την εγγραφή των παιδιών στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Εχίνου
».

Πηγή: Χρόνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έχετε γίνει διάφανοι και πλήρως αναγνώσιμοι, αδίστακτα στοιχεία που υπονομεύουν το αύριο αυτής της χώρας και των πολιτών της. Και ξεσκεπάζεστε όλο και περισσότερο με κάθε δήλωσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]