Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πάγκαλος, το ΙΓΜΕ και η εμμονή στο κλείσιμο "άχρηστων" οργανισμών


Αν και το θέμα είναι κυριολεκτικά «θαμμένο» από τα «έγκριτα» ΜΜΕ, παρ’ όλα αυτά δεν παύει να υφίσταται, αν και κατά πολλούς αποτελεί μία ακόμη θλιβερή –προδοτική- στιγμή της Ελληνικής μεταπολίτευσης και του «εθνικού έργου» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατόρθωσε -στο όνομα του υπαρκτού σοσιαλισμού- να κλείσει το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών βιομηχανιών και άλλων τομέων της χώρας.

Η αφορμή που μας θύμισε το «έργο» των πολιτικών που πέρασαν από θέσεις ευθύνης, είναι η τελευταία συνέντευξη του «πολλά βαρύ» και γνώστη επί παντός επιστητού (αλλά και λίαν προσφάτως «οπαδού» του Αντώνη Σαμαρά) Θεόδωρου Πάγκαλου, στην οποία πέραν των υπόλοιπων «γραφικών» και λίαν «περίεργων» τοποθετήσεών του, δεν ξέχασε να επαναλάβει την ανάγκη για το κλείσιμο των «άχρηστων οργανισμών», ενώ ταυτόχρονα και σε μία κρίση αυτογνωσίας (ή απόπειρα επιβολής συνενοχής των πολιτών), δεν ξεχνά να αναφερθεί στην υπάρχουσα ανικανότητα και στην φαυλοκρατία του πελατειακού κράτους των Αθηνών.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζει ότι είναι απαραίτητο να γίνουν ριζικές αλλαγές, ώστε να μην γίνει η χώρα το πειραματόζωο της Ευρώπης. «Εμείς δεν εφαρμόσαμε ποτέ όσα μας ζητήθηκαν, γιατί είμαστε ανίκανοι και γιατί συνεχίζει να υπάρχει το φαυλοκρατικό πελατειακό κράτος. Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα, αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;» διερωτάται.

Εμείς δεν θα ρωτήσουμε τον εγνωσμένης πολιτικής αστάθειας Θεόδωρο Πάγκαλο γιατί δεν ανοίγει το κλειστό επάγγελμα του βουλευτή, ούτε θα τον ρωτήσουμε για τις συντεχνίες και τα κλειστά επαγγέλματα (έχοντα συνάφεια με επαγγελματικές δράσεις πολιτικών). Θα σταθούμε στην απαίτηση του συγκεκριμένου πολιτικού (που δεν έχει συλληφθεί ακόμη, αν και ομολόγησε πως είναι ένας από αυτούς που τα «έφαγαν») για κλείσιμο των «άχρηστων οργανισμών».

Προφανώς, άχρηστο οργανισμό θεωρούσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος (να μας συγχωρεί που δεν τον αποκαλούμε «κύριο», αλλά δεν πιστεύουμε πως είναι) και το ΙΓΜΕ, το οποίο έκλεισε μετά από δική του πρόταση – απαίτηση. Και, ειλικρινά, επειδή γνωρίζουμε πόσο «άχρηστος οργανισμός» ήταν το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), όπως γνωρίζουμε και τις θέσεις του Θόδωρου Πάγκαλου για τις «γραφικότητες περί ύπαρξης πετρελαίου στην Ελλάδα», αλλά και τις γενικότερες θέσεις του για την αυτοδύναμη οικονομία της χώρας, θα θέλαμε να υπάρξει μία ομάδα βουλευτών ή έστω και ένας βουλευτής του υπάρχοντος Κοινοβουλίου, που θα ζητήσει την κατάθεση όλων των ενημερωτικών εγγράφων από τις ανά την επικράτεια διευθύνσεις του ΙΓΜΕ, μέσω των οποίων γνωστοποιούνταν ευρήματα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, καθώς και τις απαντήσεις των κεντρικών γραφείων του Ινστιτούτου.

Είναι αλήθεια, Θεόδωρε Πάγκαλε, πως υπάρχουν εκατοντάδες ενημερώσεις για εύρεση πλούσιων κοιτασμάτων διαφόρων ορυκτών; 

Είναι αλήθεια, Θεόδωρε Πάγκαλε, πως οι απαντήσεις της Αθήνας ήταν πάντα ίδιες, με σαφείς διαταγές για «τσιμέντωμα» των ευρημάτων; 

Είναι αλήθεια, Θεόδωρε Πάγκαλε, πως σε περιφερειακή διεύθυνση του ΙΓΜΕ εμφανίστηκε κάποιος προφασιζόμενος πως είναι συγγενικό σας πρόσωπο και ζήτησε – απαίτησε όλες τις έρευνες – μελέτες του Ινστιτούτου για συγκεκριμένο μετάλλευμα στο Νομό Έβρου και μετά την άρνηση του αρμόδιου διευθυντή –την επόμενη ημέρα- εσείς προσωπικά ζητήσατε το κλείσιμο του συνόλου των ΙΓΜΕ της χώρας;

Ενδεχομένως, όταν δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα του ΙΓΜΕ, με τα γεωλογικά ευρήματα που υπήρχαν και τα οποία σχετίζονταν με τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της χώρας, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε Πάγκαλος αυτής της χώρας τον όρο «άχρηστος οργανισμός»… Και θα είναι, πραγματικά, μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να κατανοήσουμε το πώς αυτός ορίζεται «άχρηστος». 

Όλα αυτά, φυσικά, εάν βρεθούν –και δεν έχουν καταστραφεί ή δεν έχουν χαθεί σε κάποια αποθήκη- τα ενημερωτικά έγγραφα… 

Γιατί, πιστεύουμε πως τα έγγραφα «έβγαλαν φτερά» και ιδιαίτερα οι μελέτες του ΙΓΜΕ, βρίσκονται ήδη –έναντι τίνος ανταλλάγματος- στα χέρια ιδιωτών που αναμένουν τις ΕΟΖ ή την πτώση αξίας της γης, για να κάνουν τις «έξυπνες» επενδυτικές τους κινήσεις.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Ας μας πει πρώτα τι ακριβώς τι έγινε με τη σημαία στα Ίμια ο ελεεινός προδότης, που τον αφήνουν ακόμα να κυκλοφορεί ελεύθερος, και μετά θα ρωτήσουμε για τους οργανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου, ο Κωνσταντίνος ξέρει τι ρωτάει και φαίνεται να ξέρει πάρα πολύ καλά. Το θεμα με τα Ίμια ειναι γνωστό και κανονικά θα έπρεπε να είχε αποφασίσει η Βουλή την παραπομπή του, καθώς και των Σημίτη και Αρσένη, σε ειδικό δικαστήριο. Όμως, το θέμα του ΙΓΜΕ αφορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας, αφορά μελέτες και έρευνες του ΙΓΜΕ που τον αποδεικνύουν. Αφορά, με λίγα λόγια, το φιλέτο που θέλουν να μας αρπάξουν με τα μνημόνια. Οπότε, καλό θα ήταν να γίνει ντόρος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, γιατί υποπτεύομαι πως θα βγάλει πολύ ζουμί, κυρίως σε περιοχές που είναι να γίνουν ΕΟΖ ή σε περιοχές που βρίσκονται στην ΑΟΖ, δηλαδή κάτι γκρίζες περιοχές όπως έγιναν τα Ίμια

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαίνω την αξία του άρθρου του Κωνσταντίνου, αλλά αυτό για το "γνωστό" θέμα δεν το κατάλαβα ούτε την ψυχραιμία του ύφους. Υπάρχει άλλο μέρος της επικράτειας σήμερα που να μην επιτρέπεται σε Έλληνα να πλησιάσει καν εκτός από τα Ίμια; Έχουμε καταντήσει τόσο απάτριδες που υποβαθμίζουμε την εκχώρηση ελληνικής γης στο ΝΑΤΟ;

      Διαγραφή
    3. Εγώ ξέρω ένα ακόμη γκρίζο μέρος της Ελλάδας: Λαδοξέρα ή Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης

      Διαγραφή
  2. Τις κρεμάλες σε δημόσιες πλατείες τις κατάργησαν για να είμαστε λεει πολιτισμένοι. Σίγουρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις αναδείξει ένα μεγάλο θέμα, Κωνσταντίνε, που άλλοι έχουν αποσιωπήσει. Τα εξαχρειωμένα παχύδερμα όπως αυτός εφαρμόζουν σταθερά τα σχέδια της Νέας Τάξης στη χώρα. Δεν ξεχάσαμε τα Ίμια ούτε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που ψήφισε αυτό το κτήνος το 2009 ως αντιπρόεδρος παραχωρούσε τον πυθμένα των "αποκρατικοποιημένων" γαιών στους νέους ιδιοκτήτες. Και εκείνο στα ψιλά πέρασε, σε ένα μονοστηλο του Έθνους και του Βήματος. Για να δούμε αν θα τελειώσουν το "αγαστό" έργο του ξεπουλήματος ή αν θα τους προλάβουν άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η οξυδέρκεια του Κωνσταντίνου για τις δηλώσεις του κυρίου Φαταούλα είναι αξιέπαινη. Ό,τι είναι άχρηστο για αυτόν είναι πολύ χρήσιμο για μας, ίσως. Αυτοί οι σαπιοκοιλιάδες, όμως, θα αποφασίσουν τι είναι άχρηστο; Γι' αυτούς έγινε σαφέστατο ότι είναι χρήσιμο μόνο ό,τι τους επιτρέπει να νέμονται τη χώρα σαν να είναι του παππού τους αμπελοχώραφο. Φυσικά συμφωνεί με τον κ. Σαμαρά ότι η χώρα "δεν είναι ξέφραγο αμπέλι", το έχουν καταπατήσει και φράξει για τον εαυτό τους, αφαιρώντας τα δικά μας δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΙΓΜΕ πρωτοσυστάθηκε περίπου το 1930 ως Γεωλογική Υπηρεσία (ΓΥΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Από το 1947 έως το 1952 διάφορες Υπηρεσίες είχαν διαδοχικά την ευθύνη και την αρμοδιότητα της γεωλογικής έρευνας στην Ελλάδα, υπαγόμενες σε διάφορα υπουργεία και υπό διάφορες επωνυμίες.

    Δε χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις για να φανταστεί τον όγκο και τον πλούτο ενός εθνικού οργανισμού που λειτουργεί πάνω από ογδόντα χρόνια και χειρίζεται, μεταξύ άλλων, ευαίσθητα κι ίσως απόρρητα δεδομένα.

    Οποιαδήποτε ενέργεια διαφορετική από την απογραφή αυτής της βάσης δεδομένων και την παράδοσή της στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας. Άλλη μια πράξη εθνικής μειοδοσίας...

    Αλλά δε χρειάζεται να ανησυχούν! Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και νομικά εκτρώματα που έχουν ποτέ υπάρξει σε αυτό τον τόπο, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, είναι εκεί για να προστατεύει τους μειοδότες…

    Ζουν ανάμεσά μας και μας καταδυναστεύουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]