Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνει την ναυτική παρουσία της στη Μεσόγειο η Τουρκία

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ενισχύει την παρουσία του στην περιοχή Κύπρου και Συρίας

Του Νίκου Στέλγια

Σύμφωνα με πληροφορίες της www.kathimerini.com.cy, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ενισχύει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο. Τουρκικά πολεμικά πλοία αποπλέουν από τις ναυτικές βάσεις του Μαρμαρά και του Αιγαίου και κατευθύνονται προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Η μεγάλη κινητικότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έρχεται στο προσκήνιο λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την εξουσιοδότηση προς την τουρκική κυβέρνηση από το τουρκικό κοινοβούλιο για αποστολή τουρκικού στρατού στην Συρία.

Τουρκική δημοσιογραφική πηγή της «Κ», η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τουρκικό στρατό από κοντά, επιβεβαιώνει ότι η ενίσχυση της παρουσίας του τουρκικού πολεμικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο σχετίζεται άμεσα με την επικίνδυνη κορύφωση της έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και στην Συρία. Η ίδια πηγή προβλέπει την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων του τουρκικού στρατού στην περιοχή της Κύπρου και της Συρίας κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όλα δείχνουν ότι τις τελευταίες ώρες, στην ναυτική βάση Γκιόλτζουκ παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανεφοδιάζουν τα πολεμικά τους πλοία και δίνουν τις τελευταίες οδηγίες στους αξιωματικούς και στους ναύτες τους. Αυτή την στιγμή, στην συγκεκριμένη βάση λαμβάνει χώρα ο ανεφοδιασμός διάφορων φρεγατών και υποβρυχίων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τον κουρδικό τύπο, συνεχίζεται η ενίσχυση της παρουσίας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στις αεροπορικές βάσεις του Ντιγιάρμπακιρ και της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Χθες, στο Ντιγιάρμπακιρ προσγειώθηκαν τουλάχιστον 25 τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα.

Από την άλλη, χθες στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας βρέθηκε ο επιτελάρχης της Τουρκίας, Νετζντέτ Οζέλ. Ο κ. Οζέλ επιθεώρησε διάφορες συνοριακές μονάδες του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η νέα κίνηση του τουρκικού επιτελείου έχει έναν και μοναδικό στόχο: Την αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος στην Δαμασκό.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]