Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ελληναράς και ο ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν γραφτεί και έχουν γίνει πολλές αναλύσεις και χαρακτηρισμοί για αυτό τον τύπο του Έλληνα ο οποίος έχει κυριαρχήσει σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Κοινός ονομάζεται ως: Ελληναράς.

Άλλοι τον παρομοιάζουν ως τον φωνακλά ταξιτζή, ως τον κοιλαρά κρεοπώλη που καπνίζει την ώρα που κόβει το κρέας, ως τον άπλυτο και αξύριστο δημόσιο υπάλληλο, ως την χοντρή κλανιάρα γειτόνισσα που πετά τα σκουπίδια από το μπαλκόνι, ως τον άκουρο άπλυτο και χασικλή καθηγητή, ως τον πολιτικό που κλάνει ή καπνίζει στα στούντιο της τηλεοράσεις, ή ακόμη-ακόμη ως τον αιώνιο ψευτοδιανοούμενο γκομενο-φοιτητή των Εξαρχείων ειδικευμένο στις καταλήψεις, ή ως τον νεόπλουτο που παρκάρει όπου βρει.

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλες ιδιότητες - χαρακτηρισμούς αυτής της ράτσας του Έλληνα που ακούει στο όνομα ελληναράς.
Όμως μπροστά στην έμπρακτη ταυτοπροσωποποιήση της Όλγας Γεροβασίλη σε αυτόν τον τύπο του Έλληνα, τα υπόλοιπα είναι περιττά.
Είπε λοιπόν η ελληνάρα Oλγα Γεροβασίλη του του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω», σε παρατήρηση που της έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Ψυχάρης, γιατί κάπνιζε εντός της Βουλής.

Ακριβώς αυτός είναι ο τύπος ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία του Ελληναρά των τελευταίων 30 χρονών που μας έφερε εδώ που μας έφερε.

Βέβαια η κυρία Γεροβασίλη μιλά για διαστρέβλωση και αναφέρει ότι είπε το εξής: "Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω το νόμο, πού και πότε. Το γνωρίζω και το κάνω από μόνη μου. Πάντως, το μνημόνιό σου που καταλύει το σύνταγμα δεν πρόκειται να το εφαρμόσω. Θα το ανατρέψω".

Αλλά και πάλι αγαπητή μου Γεροβασίλη, αν είναι τα πράγματα όπως εσύ τα λες και σε αυτήν την περίπτωση είναι σα να ακούω το ταξιτζή να φωνάζει στα φανάρια ενώ έχει περάσει με κόκκινο: «Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω το ΚΟΚ, που και πότε»!!!

Ας είμαστε ειλικρινείς.

Είναι βαθιά μέσα μας ριζωμένος ο ελληναράς και με δεδομένο ότι χρειάστηκαν περίπου τριάντα χρόνια για να αναπτυχθεί αυτό το είδος του Έλληνα, νομίζω πρέπει να κάνουμε υπομονή, να μην φαγωθούμε μεταξύ μας, χωρίς μάλιστα να ξέρουμε και τον λόγο.

Όλα τα κόμματα στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν ψηφοφόρους έχουν ταυτιστεί και χαϊδέψει αυτόν τον τύπο ψηφοφόρου, τον Ελληναρά.
Δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ενσωματώσει στο λεξιλόγιο του και στον δημόσιο λόγο του όλα τα χαρακτηριστικά του μάγκα ξερόλα Ελληναρά, που
  • για όλα του φταίνε οι άλλοι,
  • συνεχώς του χρεωστάνε οι άλλοι,
  • συνεχώς τον εξαπατούν οι άλλοι,
  • συνεχώς σχεδιάζει πως θα αρπάξει αυτά που οι άλλοι έχουν δημιουργήσει γιατί νομίζει ότι όλοι δημιούργησαν κλέβοντας την περιουσία του, και
  • διαρκώς βλέπει φαντάσματα και εχθρούς τριγύρω του να του κόβουν τον δρόμο προς την δημιουργία.

Αν ο έλληνας είχε μάτια και σκέψη, θα αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν να τα έχουν καταφέρει τόσοι μετανάστες* (δεν λέω όλοι) που έχουν στήσει της επιχειρήσεις τους και έχουν οργανώσει την ζωή τους στην Ελλάδα χωρίς καμιά βοήθεια, ενώ αυτός μόνο ζητά, ζητά, ζητά, από τους άλλους;

Μήπως τελικά ο ελληναράς δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας δειλός άπατρις τεμπέλης, που δεν έχει το ψυχικό σθένος να ρισκάρει τίποτα στην ζωή του;

Προτείνω στον κάθε ελληναρά να διαβάσει δύο ποιήματα μήπως και ξυπνήσει
α) το ποίημα “ΠPOΣEYXH” του Αλέξη Ασλάνογλου και
β) το γνωστό “Ιθάκη” του Καβάβη.

Ίσως τα δύο αυτά ποιήματα να επαναφέρουν στην πραγματική ζωή τον ελαφρόμυαλο αλλοπαρμένο Ελληναρά των τελευταίων τριάντα χρόνων που του έμαθαν σκόπιμα οι πολιτικοί να συμπεριφέρεται ως πρόβατο που περιμένει τον βοσκό του, τον πολιτικό δηλαδή να του δείξει που είναι το ψωμί για να φάει.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Σχόλιο ιστολογίου: Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε πως είναι πολύ αδιαφανείς οι συνθήκες και οι όροι που παρεμβάλλονται για την απόκτηση (σχετικού) πλούτου από τους λαθρομετανάστες που κατορθώνουν να ανακάμψουν οικονομικά μέσα στην Ελλάδα. Θυμίζουμε πως υπάρχει πλήθος αναφορών για εμπλοκή σε άνομες ενέργειες (π.χ. διακίνηση ναρκωτικών), ενώ υπάρχουν επίσης δύο σημαντικοί παράγοντες που δεν πρέπει να παραβλέπονται:
  • Κατά κανόνα φοροδιαφεύγουν σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή τους κι έτσι καθίσταται δυνατό να μπορούν να σωρεύουν σημαντικά ποσά
  • Δεν καταβάλλουν κανενός είδους φόρο –όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες-, αφού κατά κανόνα δεν είναι εγγεγραμμένοι στο φορολογικό σύστημα της χώρας
  • Απευθύνονται σε «κλειστές αγορές», αποκλειστικά σε ομοεθνείς τους και δημιουργούν επιπλέον προβλήματα, αφού έτσι μέρος της Ελληνικής οικονομίας δεν βρίσκεται σε «ελεύθερη κυκλοφορία», ενώ η δημιουργία γκέτο στις περιοχές που αναπτύσσουν δραστηριότητες συμβάλει σημαντικότατα και στην μεταβολή των δημογραφικών στοιχείων αυτών των περιοχών και στην περαιτέρω αύξηση της εγκληματικότητας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΒΙΕΤΑΡΑΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ

    ΟΛΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΒΑΖΕΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος και αν είναι ο Ελληνάρας και ότι κακές ιδιότητες και άν έχει να συμφωνήσουμε σε κάτι, η Ελλάδα του ανήκει, ηθικά και νομικά και στον σκυλοκαυγά δεν πηγαίνουμε με κόκκαλο στο χέρι...δηλ επειδή είναι παλιοτόμαρο χωρίς πολλά πτυχία και politically correct να τον αντικαταστήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες; Κάτι άλλο δεν γίνεται; Mάλλον χάλασε η μυζήθρα αυτήν την φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ώρα που δεχόμαστε τέτοια άτιμη επίθεση και το μέτωπο είναι ψυχολογικά έτοιμο να σπάσει τέτοιες "αυτοκριτικές" είναι επιεικώς άστοχες έως πολύ ύποπτες.
    Αυτοί που περιγράφονται αρνητικά είναι οι κατ' εξοχην τώρα στρατιώτες της αντίστασης, έλεος με τους βαρβατώνυμους διανοούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΦΙΛΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ “ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΚΕ” ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΕΙ ΤΑ “ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ” ΟΛΟ ΤΟ ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΚΗ, ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ… ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ, ΤΗΣ ΛΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΓΗΣ…ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ… ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠ´ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΚΗ, ΤΟΥ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΒΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΧΕΤΕ, ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκό πράγμα το ζέσταμα της καρέκλας στά γραφεία, να πέφτει ο μισθός και να δουλεύουν οι "μαύροι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]