Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κλίντον στο Βελιγράδι για υπενθυμίσεις;


Το Βελιγράδι θα επισκεφθεί στις 30-31 Οκτωβρίου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην περιοχή, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο πληροφορίες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτή θα είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοχή, καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, δεν θα παραμείνει στη θέση της υπουργού Εξωτερικών μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το Νοέμβριο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε το Σάββατο ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν σύντομα τη σερβική πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια πρόσωπα είναι αυτά.

Το Βελιγράδι θα επισκεφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ, σύμφωνα με τον κ. Ντάτσις, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη του Βρετανού υπουργού «πολύ θετικό γεγονός για τη Σερβία».

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των κινήσεων της (σερβικής) κυβέρνησης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας. Αυτοί που λένε ότι οι σχέσεις (της Σερβίας) με την ΕΕ διέρχονται κρίση φαίνεται πως ξεχνούν ότι, στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μεταξύ Σερβίας και ΕΕ δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες», υπογράμμισε ο Σέρβος πρωθυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλιο ιστολογίου

Αυτά τα παραπάνω δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, αλλά κάτι μας λέει ότι η δήλωσή του "Στο δίλημμα «Ευρώπη ή Κοσσυφοπέδιο» εγκαταλείπουμε την Ευρώπη"  ίσως να είναι o πραγματικός λόγος που φέρνει την Κλίντον στο Βελιγράδι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]