Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόντρες μετά μουσικής μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στην Κομοτηνή

Για περίπου μισή ώρα η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής μετατράπηκε σε πεδίο «μάχης» αλλά μετά μουσικής, αφού όσο οι αντιεξουσιαστές δυνάμωναν τη φωνή τους λέγοντας συνθήματα, τόσο οι χρυσαυγίτες δυνάμωναν τον ήχο από δημοτικά τραγούδια και εμβατήρια

Μέλη της επιστράτευσε στην είσοδο της τριώροφης πολυκατοικίας η Χρυσή Αυγή για τον έλεγχο


Με αντιδράσεις εκ μέρους αντιεξουσιαστικών και μελών της αντιφασιστικής – αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Κομοτηνής, έγινε δεκτή η λειτουργία γραφείου της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης μας το απόγευμα της Τετάρτης. Η τοπική οργάνωση του κόμματος είχε ήδη κάνει γνωστό από την περασμένη Κυριακή 14 Οκτωβρίου, οπότε και πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία σε οικισμούς του Δήμου Αρριανών, ότι θα ανοίξει τα γραφεία της δοκιμαστικά την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στον τρίτο όροφο στην οδό Σοφοκλέους Κομνηνού 2. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η ανακοίνωση αυτή όμως προκάλεσε την πραγματοποίηση μίας αντιφασιστικής πορείας, αποτελούμενη από αναρχικούς αντιεξουσιαστές αριστερούς και λοιπές αντιφασιστικές δυνάμεις.


Στην αντιφασιστική πορεία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, ένας αριθμός ικανοποιητικός για τα δεδομένα της πόλης και για το γεγονός ότι η πορεία διοργανώθηκαν μόλις μια μέρα πριν. Περνώντας από το κέντρο της πόλης η πορεία έφτασε στην πλατεία Ειρήνης, όπου έκανε στάση κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής για μισή ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν συνθήματα, όπως «με τους μετανάστες είμαστε μαζί, ούτε στη Ροδόπη, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Στα συνθήματα αυτά τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν απάντησαν με συνθήματα, αντίθετα επέλεξαν να θέσουν σε λειτουργία ηχητικό σύστημα παίζοντας τραγούδια όπως «Μακεδονία ξακουστή, Τα Ευζωνάκια, Σήκω Έλληνα» και άλλα παρόμοια. 

Για περίπου μισή ώρα η κεντρική πλατεία της πόλης μετατράπηκε σε πεδίο «μάχης» αλλά μετά μουσικής, αφού όσο οι αντιεξουσιαστές δυνάμωναν τη φωνή τους, τόσο οι χρυσαυγίτες δυνάμωναν τον ήχο από τα τραγούδια τους. Διερχόμενοι αλλά και θαμώνες καταστημάτων σταμάτησαν στο κέντρο της πλατείας για να δουν τι συμβαίνει, να σχολιάσουν και άλλοι απλά για να γελάσουν.

Στην πορεία των αντιεξουσιαστών υπήρχε πανό που έγραφε "ούτε στην Ροδόπη ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», με υπογραφή Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κομοτηνής.

Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή επιστράτευσε μελη της  στην είσοδο της τριώροφης πολυκατοικίας ελέγχοντας ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε, αλλά κυρίως από το φόβο μήπως προσεγγίσουν αντιεξουσιαστές.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και στον διπλανό δρόμο της οδού Ορφέως όπου μάλιστα υπήρχε και κλούβα των ΜΑΤ.

Πηγή: Χρόνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]