Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επίσκεψη της Μέρκελ και η απόφαση πρόκληση για τον Σαμαρά


Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε όλοι, γνωρίζοντες και μη γνωρίζοντες, υποψιασμένοι και πολιτικά αφελείς, ότι την Άνοιξη του 2010, το ΔΝΤ είχε προτείνει στον κ. Παπανδρέου να ζητήσει εκείνη τη στιγμή αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, η οποία θα το έριχνε στο 79% του ΑΕΠ. 
Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αντί να ακολουθήσουν την πρόταση του ΔΝΤ, αποφάσισαν, άγνωστο γιατί, να ακολουθήσουν την εντολή της Γερμανίας και κάποιων άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Έτσι μπήκαν στο μνημόνιο, παραχώρησαν την Εθνική Κυριαρχία της χώρας και…. υπέγραψαν νέο επαχθές δάνειο με την τρόϊκα.
 
Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής του ΠΑΣΟΚ, μαζί με όσα ακολούθησαν, ήταν να ξεφορτωθούν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες και κυρίως οι γερμανικές, τα ελληνικά τοξικά ομόλογα και να φορτώσουν τις επιχειρηματικές ζημιές τους που θα είχαν, πάνω στον ελληνικό λαό. Έτσι βρεθήκαμε να είμαστε οφειλέτες απευθείας της ΕΚΤ και των ευρωπαϊκών κρατών, αντί των ιδιωτικών τραπεζών που ήμασταν μέχρι τότε.

Τώρα έρχεται το ΔΝΤ και πάλι προτείνει στον κ. Σαμαρά και στους συγκυβερνώντες (κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη) να ζητήσουν κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους που είναι στα χέρια της ΕΚΤ και των ευρωπαϊκών κρατών. Δηλαδή, στην ουσία προτείνει να γίνει εκείνο που δεν έγινε το 2010. Να φορτωθούν δηλαδή τα ευρωπαϊκά κράτη τις ζημιές των τραπεζών τους. Μέρκελ και ΔΝΤ βρίσκονται σε σκληρή κόντρα γι’ αυτό το θέμα, αλλά το ΔΝΤ επιμένει. Πρέπει όμως να υποβάλει σχετικό αίτημα η ελληνική κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, πανικόβλητη η κ. Μέρκελ σπεύδει στην χώρα μας αύριο, προκειμένου να τους καλοπιάσει όλους και κυρίως τον κ. Σαμαρά, για να κλείσουν τα αυτιά τους στην τωρινή πρόταση του ΔΝΤ.

Προς Θεού Αντώνη Σαμαρά.

Μην ακολουθήσεις τα αχνάρια του Παπανδρέου.

Προς Θεού, ακολούθησε αυτή τη φορά την πρόταση του ΔΝΤ και ξελάσπωσε το λαό από το υπέρογκο βάρος που δεν βγαίνει με τίποτα. Διαφορετικά θα έχεις χειρότερη πολιτική κατάληξη από τον Παπανδρέου.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Προδότες, σιχάματα, ξεπουλημένοι.....
    και όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι, ωραίοι και χοντροοικονομημένοι, ενώ θα έπρεπε να είναι κρεμασμένοι.....
    Αυτά βλέπουν και οι ....συνειστές και ...συνεχίζουν.....
    Ο πάσχων πανταχόθεν Ελληνικός λαπάς, συγνώμην Λαός ήθελα να πω, χαλαρααααά στον ...καναπέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτη φωτό, γεμάτη από θλίψη και έρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]