Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόιμπλε επανέρχεται, απειλώντας την Ελλάδα


Δυσαρεστημένος με την Ελλάδα εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού όπως είπε όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων εκτός της Ελλάδας.


«Όλες χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα προσαρμογής, εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση … έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Υπουργός μιλώντας σε συνέδριο.

Αντιθέτως ο Σόιμπλε εξήρε τις επιδόσεις της Μαδρίτης και της Ρώμης: «Αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο».

Πρόσθεσε ακόμη πως στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών με τη γνωστή του κυνικότητα επανατοποθετεί στο στόχαστρό του την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται υπό την σκέπη των αμερικανικών εκλογών, αφού ο ίδιος ο Ομπάμα έχει δηλώσει πως θέλει να κρατηθεί η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές... 

Η επόμενη ημέρα, θα είναι πραγματικά ημέρα αποκάλυψης των πραγματικών διαθέσεων των "εταίρων", των "δανειστών", αλλά και των εγχώριων "διασωστών", οι οποίοι μετρούν αντίστροφα τον χρόνο μέχρις ότου έρθει H Ημέρα που θα πέσουν οι μάσκες και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εύχονται να μην πέσουν και τα κεφάλια τους (κυριολεκτικά)...

Εμείς, απευθυνόμενοι στην (ανθυπο)κυβέρνηση Σαμαρά έχουμε ένα μόνο ερώτημα: Τι προετοιμασίες έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση ώστε να υπάρχουν τρόφιμα για τους πολίτες και καύσιμα για τις βασικές ανάγκες λειτουργίας της χώρας, σε βάθος έξι μηνών;
Η ερώτηση είναι απολύτως σαφής. Και, δυστυχώς, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχουν γίνει προμήθειες για προετοιμασία της χώρας για το χειρότερο ενδεχόμενο. Και αυτό, επειδή, η κυβέρνηση Σαμαρά ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την ψήφιση επιβολής νέων μέτρων και όχι για την επόμενη ημέρα των αμερικανικών εκλογών ή για την χειρότερη εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει για την χώρα και τους κατοίκους της.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]