Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Ο Ερντογάν, ψεύδεται, δεν υπήρχαν όπλα στο αεροσκάφος

Οι συριακές αρχές κατηγόρησαν σήμερα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι "ψεύδεται" όσον αφορά τον οπλισμό που βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε πολιτικό συριακό αεροσκάφος που προερχόταν από τη Μόσχα και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα.
"Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει τις ψευδείς δηλώσεις του που έχουν ως στόχο να δικαιολογήσουν την εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησής του απέναντι στη Συρία", αναφέρει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, με την οποία διαψεύδει ότι υπήρχαν όπλα στο αεροπλάνο.
"Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς και στερούνται βάσης. Το αεροπλάνο δεν μετέφερε κανένα απαγορευμένο υλικό και κανένα όπλο. Αυτή που παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο όσον αφορά την πολιτική αεροπορία είναι η Τουρκία η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Εξάλλου, το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωση που διαβάστηκε από τη δημόσια τηλεόραση της Συρίας, τονίζει ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν "δεν είναι αξιόπιστες".
Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι το φορτίο του αεροπλάνου περιλάμβανε πυρομαχικά και εξοπλισμό που προέρχονταν από ένα ρωσικό οργανισμό και είχαν ως παραλήπτη το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.
Οι ρωσικές αρχές διέψευσαν επίσης ότι υπήρχαν όπλα μέσα στο αεροπλάνο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]