Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανική πρεσβεία: Αναλώσιμη η κυβέρνηση, έρχεται κοινωνική έκρηξη


«Το υπάρχον σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο και αποσταθεροποιείται περαιτέρω από μόνο του»!

Οι σποραδικές εκδηλώσεις αντίδρασης συγκεκριμένων ομάδων θα πάρουν γρήγορα πιο διευρυμένη μορφή, με ανεξέλεγκτες συνέπειες, εκτιμούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Μέσα από συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και οικονομικούς παράγοντες, η «Ελλάδα» αποκαλύπτει το περιεχόμενο του ενημερωτικού σημειώματος της πρεσβείας των ΗΠΑ προς το State Department, με τις εκτιμήσεις των ειδικών απεσταλμένων της Ουάσινγκτον για τις εξελίξεις στη χώρα μας.  
Το ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα, τόσο εξαιτίας της γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η Ελλάδα στη Νοτιανατολική Μεσόγειο -σε συνδυασμό, μάλιστα, με τον «αναβρασμό» στη Μέση Ανατολή- όσο και για τα ευρωοικονομικά, αφού κατά τους Αμερικανούς η οικονομική πορεία μιας υπό δοκιμασία χώρας της Ευρωζώνης συνδέεται άμεσα με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι συνομιλητές μας κρίνουν το νέο πακέτο μέτρων ατελέσφορο, την ώρα που έχει εξαντληθεί η αντοχή των πολιτών. Θεωρούν ότι οι Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κοινωνικής έκρηξης, πιεζόμενοι τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από άλλους παράγοντες (μετανάστες, εγκληματικότητα, κοινωνική ανισότητα).

Οι σποραδικές εκδηλώσεις αντίδρασης συγκεκριμένων ομάδων θα πάρουν γρήγορα πιο διευρυμένη μορφή, με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, θεωρούν ότι αποδυναμώθηκε εντελώς μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της. Αν και αρχικά υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία, λόγω του ενωτικού χαρακτήρα και της σύνθεσής της, οι υποστηρικτές της στο εξωτερικό γρήγορα απογοητεύθηκαν, με αποτέλεσμα να την εντάξουν στην κατηγορία των «αναλώσιμων κυβερνήσεων», όπως αυτές που προηγήθηκαν, δηλαδή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και την υπηρεσιακή Πικραμμένου.

Η συγκυβέρνηση των τριών δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, κυρίως, όμως, δεν κατόρθωσε να ανακτήσει την αξιοπιστία του διεθνούς παράγοντα. Αυτό οφείλεται, όπως εκτιμούν, στην παράλυση του κράτους, καθώς οι αλλεπάλληλες περικοπές και η υπερφορολόγηση του στενού πυρήνα του (ένστολοι, δικαστικοί, ανώτερα στελέχη των δημόσιων οργανισμών κ.λπ.) δεν βοήθησαν στην ανοικοδόμησή του σε στέρεες βάσεις.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι Αμερικανοί βλέπουν και σύμπραξη κρατικών αξιωματούχων με το οργανωμένο έγκλημα, διαιωνίζοντας έτσι το αέναο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα μας.

Παράλληλα, παρατηρούν ότι υπάρχουν αλλοίωση του πολιτεύματος και περαιτέρω αποσταθεροποίηση όλου του πολιτικού συστήματος, αν και, όπως σημειώνουν, «το υπάρχον σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο και αποσταθεροποιείται περαιτέρω από μόνο του»!

Η κυβέρνηση Σαμαρά 
Σχετικά με τις εκτιμήσεις τους για τον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός καθημερινά χάνει την ευκαιρία να βελτιώσει τα κακώς κείμενα στη χώρα, να εξορθολογήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, να πατάξει τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αφού το περιβάλλον του είναι «άκρως επικίνδυνο, μωροφιλόδοξο και δεν καταλαβαίνει ότι οι ξένοι παράγοντες που προσεταιρίζονται είναι αυτοί που τους βλέπουν ως “χρήσιμα κορόιδα”».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρατήρηση των ξένων παρατηρητών για τη λεγόμενη «ομάδα Σαμαρά - Βενιζέλου», κάτι που τον εκθέτει περισσότερο, αφού γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο και τα τεχνάσματα του πρώην «τσάρου» της Οικονομίας και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις περσινές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα (σ.σ.: στην ουσία, ενώ πριόνιζε την καρέκλα του Γιώργου Παπανδρέου, πριόνιζε το δέντρο που ονομάζεται Ελλάδα!). 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]