Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ειδικό τμήμα εκτελεστών δημιουργεί η τουρκική ΜΙΤ


Υπάρχουν τυχαίοι θάνατοι ανθρώπων που εμπλέκονται στον χώρο των πληροφοριών ή κάποιων άλλων σημαντικών, που με την δράση τους εμποδίζουν συμφέροντα κρατών όπως είναι η Τουρκία; Η απάντηση είναι πως τίποτε τυχαίο δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει να κάνει με τα συμφέροντα της Τουρκίας, η οποία αφιερώνει 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να στηρίξει τις μυστικές της υπηρεσίες και ιδιαίτερα την ΜΙΤ.

Πρόσφατα, ένας θάνατος διπλού πράκτορα των Σκοπίων, που έγινε μέσα στα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων, συντάραξε τον κόσμο των πληροφοριών και είχε οδυνηρά αποτελέσματα για την Ελληνική ΕΥΠ, η οποία βρέθηκε να χάνει ένα ακόμη δίκτυο πληροφοριών. Το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας των Σκοπίων ήταν "αυτοκτονία", αλλά οι άνθρωποι του χώρου γνωρίζουν πως επρόκειτο για εκτέλεση (σε άρθρο που ετοιμάζουμε θα έχουμε εκτενή παρουσίαση για τέτοιου είδους ενέργειες από τις μυστικές υπηρεσίες). Μία εκτέλεση, που έγινε επειδή ο συγκεκριμένος ήταν διπλός πράκτορας... Σύμφωνα με πληροφορία που έχουμε συλλέξει, φέρεται να αναμιγνύεται η ΜΙΤ, η οποία έχει αγαστή συνεργασία με όλες τις μυστικές υπηρεσίες των βαλκανικών χωρών, αλλά και με την μαφία των Βαλκανίων... Όμως, επειδή οι συνεργασίες ενίοτε παύονται για ποικίλους λόγους, φαίνεται πως η ΜΙΤ αποφάσισε να έχει τους δικούς της εκτελεστές.

Έτσι, διαγωνισμό μεταξύ στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı: ÖΚΚ) προκήρυξε η ΜΙΤ με σκοπό την πρόσληψη ανδρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν ειδικό τμήμα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών που θα ασχολείται με δολοφονίες και δολιοφθορές στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα που υπογράφει ο έγκριτος Μάνος Ηλιάδης, η ΜΙΤ σταματάει(;) τη συνεργασία με παρακρατικά στοιχεία και προσπαθεί να εντάξει τις αναγκαίες επιχειρησιακές δυνατότητες μέσα από την ίδια την υπηρεσία.
 
Η σχετική
προκήρυξη της ΜΙΤ εξεδόθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούσε μεταξύ άλλων στην πρόσληψη αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, γνωστών και ως Bordo Bereliler, με ηλικία μέχρι 30 ετών εκ των νυν υπηρετούντων στις δυνάμεις αυτές, οι οποίοι, σε περίπτωση επιλογής τους, θα μεταταχθούν στη ΜΙΤ και θα υπηρετούν ως μόνιμα πολιτικά στελέχη. 

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η τουρκική μυστική υπηρεσία είχε τη δυνατότητα να δανείζεται στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις επιχειρήσεις της, αν και περισσότερο διαδεδομένη ήταν η πρακτική αξιοποίησης των παρακρατικών ομάδων των Γκρίζων Λύκων ή της τουρκικής μαφίας (δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων, δολοφονία Θεόφιλου Γεωργιάδη, εμπρησμοί ελληνικών δασών κλπ).

Κωνσταντίνος
Πληροφορίες από 
strategyreports
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΞΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ... ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥΣ... ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΟΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...Γνωρίζουν,προσαρμόζονται κι εξελίσσσονται βάση αναγκών όχι σαν το καρναβαλικό Ελλαδιστάν!!! Άλλη μια φορά ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]