Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ξεπούλημα τη χώρας και ο "κλειστός λογαριασμός"


Το θέμα του κλειστού λογαριασμού δεν είναι καινούργιο, αλλά μάλλον παλιό για την Ελλάδα και είναι ήδη υπογεγραμμένο από τους πολιτικούς.

Αυτό το ζήτημα επανέρχεται για το αυριανό Eurogroup μιας και θα παίξει σημαντικό ρόλο για το πως θα δοθεί η επόμενη δόση.
Απ’ έξω θέλουν ο λογαριασμός που θα μπαίνουν οι δόσεις να είναι δεσμευμένος και να τον διαχειρίζονται οι ίδιοι οι δανειστές.

Την ίδια ώρα, η τρόικα θέλει οι αποκρατικοποιήσεις να μην παίρνουν από τη Βουλή για να μην υπάρχουν εμπόδια από τους βουλευτές. Που κολλάνε τώρα ο λογαριασμός και οι αποκρατικοποιήσεις; Από που λέτε να βρεθούν τα λεφτά για να πάρουμε τα επιπλέον 30 δις που φέρεται να χρειάζεται η Ελλάδα για να καλύψει τη διετή παράταση;

Επειδή είναι σίγουρο ότι τα 50 δις δεν τα πιάνουμε ούτε με επίκληση στους θεούς, κατεβάζουν το ποσό των αποκρατικοποιήσεων κοντά στα 20 δις και τα υπόλοιπα ενδέχεται να τα βρουν από επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Εκεί διαπραγματεύονται σχεδόν στο 25% της αξίας τους (φυσικά το έχει πάρει χαμπάρι η αγορά και έχει ανεβάσει τις τιμές).

Από που θα βρούμε τα λεφτά για να επαναγοράσουμε χρέος; Μάλλον από κάποια δόση. Περισσότερες λεπτομέρειες μετά την σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]