Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνική συμβολή στην πολεμική προετοιμασία του Ισραήλ



Νέα κοινή αεροπορική άσκηση στη Λάρισα, με προσομοίωση ενδεχόμενης επίθεσης σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ και των «συμμαχικών» ιμπεριαλιστών δυνάμεων, για ένα ενδεχόμενο πλήγμα κατά του Ιράν, σηματοδοτεί η νέα αεροπορική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ που προετοιμάζεται να διεξαχθεί στη Λάρισα την επόμενη βδομάδα. Προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση, αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα 10 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη τύπου «F-16 Ι» καθώς και άλλα εναέρια μέσα για την υποστήριξη της αποστολής.

Η άσκηση, όπως και προηγούμενες, παραπέμπει σε ετοιμασία της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν και για τις ανάγκες ενός τέτοιου σεναρίου προσφέρεται το Πεδίο Βολής Κρανέας, το οποίο προσομοιώνει την απόσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, που έχουν μπει στο στόχαστρο αυτής της πολεμικής προετοιμασίας. Μάλιστα, εκτιμάται ότι στην άσκηση θα γίνει προσομοίωση με πλήγματα κατά υπογείων εγκαταστάσεων σε μεγάλο βάθος.

Η επικείμενη άσκηση δίνει συνέχεια στην πολεμική προετοιμασία του Ισραήλ και αποτελεί «ανταπόδοση» της περσινής μεταστάθμευσης ελληνικών μαχητικών «F-16» από τη Λάρισα σε βάση στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ και της κοινής άσκησης που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Στην πραγματικότητα, οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας - Ισραήλ δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της στενής στρατιωτικής συνεργασίας. Στις αρχές Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη νοτιοανατολική Κρήτη κοινή ελληνο-ισραϊλινή άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης σε εχθρική περιοχή (CSAR) με τη χρήση ελληνικών ελικοπτέρων, «Super Puma» και «Αpache», καθώς και ισραηλινών «Black Hawk» και «Αpache».

Επίσης τον περασμένο Ιούλη δυο κορβέτες του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν ασκήσεις βολών στο Πεδίο Βολών «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλαγος. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι στις 5 Σεπτέμβρη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο «δόγμα ασφάλειας» του Ισραήλ μετά τη συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου.

Ειδικότερα για τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας, ο Ελληνας υπουργός προανήγγειλε ενίσχυση των επικίνδυνων για το λαό διμερών σχέσεων «μεταξύ των άλλων και στην παραγωγή εξοπλιστικού υλικού, σε κοινά στρατιωτικά προγράμματα, σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και σε άλλους τομείς». Επίσης ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του ότι «αποτελεί πλέον γεγονός η προώθηση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]