Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Περίεργη» δήλωση Νταβούτογλου για το Αιγαίο


Σε «περίεργες» και «ύποπτες» ευχές προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

«Εύχομαι το Αιγαίο που είναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντα ελεύθερο» δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προκαλώντας ερωτήματα και ανησυχία.

Από ποιόν κινδυνεύει το Αιγαίο και ο κ. Νταβούτογλου εύχεται να είναι ελεύθερο για πάντα;

Η δήλωση του κ. Νταβούτογλου συζητείται στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου , ενώ ορισμένοι ξεκαθαρίζουν ότι θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και τον πρωθυπουργό.

Σε εξέλιξη αυτη την ώρα η συνάντηση του με τον έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του θα συζητηθει η προετοιμασία της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στη Τουρκία το 2013, το Κυπριακό, και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας μετά την εμπλοκή της Τουρκίας.

Θα εξεταστεί επίσης η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς μεγάλος όγκος παράνομων μεταναστών εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία και λόγω των νέων μεταναστευτικών ρευμάτων από τη Συρία το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί.



Γκάφα Μεϊμαράκη επιτρέπει στον Νταβούτογλου να θέσει θέμα Αιγαίου


Ο κ. Μεϊμαράκης υποδεχόμενος τον Τούρκο υπουργό, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του παρέδωσε το αναμνηστικό δώρο λέγοντας: «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».

Η φράση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Νταβούτογλου για αντίλογο: «Δική μας επιθυμία είναι το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντα ελεύθερο».

Είναι προφανές ότι πίσω από τις φαινομενικά αθώα ανταλλαγή ευχών με επίκεντρο το Αιγαίο κρύβεται η γνωστή υπόθεση με επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια κάτι το οποίο η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει ως casus belli (αιτία πολέμου).

Προφανώς ο κ. Μεϊμαράκης άνοιξε ένα θέμα -το οποίο δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του και το οποίο μάλιστα δεν θέλησε να θίξει δημοσίως ούτε καν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς η επίσημη ατζέντα των σημερινών συνομιλιών αφορούσε σε θέματα λαθρομετανάστευσης και τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια έσπευσε να ενημερώσει και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, για να ζητήσει τη βοήθεια και την παρέμβαση του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]