Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ελληνικός λαός ας δείξει ότι αντιστέκεται μαζικά και ειρηνικά


Γράφτηκε σε διάφορα ντόπια και ξένα μέσα ενημέρωσης ότι οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, εκτός από τη σκοπιμότητα που έχουν, πηγάζουν κι από ένα ακόμη γεγονός. Ότι δηλαδή η κοινωνική αντίδραση δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο κόσμος δε βγαίνει στους δρόμους για να φωνάξει όπως βγαίνει στην Ισπανία και την Πορτογαλία και μάλιστα με πολύ λιγότερα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί εκεί.

Για το λόγο αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει επίσης να ξεπεράσει τους φόβους που του έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς οι διάφοροι προβοκάτορες κουκουλοφόροι καθώς και αστυνομικοί που εμποδίζουν τον κόσμο με το παραμικρό. Πρέπει να κατέβει να διαδηλώσει μαζικά, ειρηνικά και πιεστικά ώστε να δείξει και στους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, ότι οι Έλληνες είναι εδώ, είναι πληγωμένοι, ζητούν αλλαγή της πολιτικής λιτότητας αλλά πάνω απ’ όλα είναι όρθιοι. Όσες θυσίες κι αν έχουν κάνει παραμένουν όρθιοι και κανείς δεν τους υποχρεώνει να σκύψουν.

Χορτάσαμε από διαδηλωτές του καναπέ. Τόσα χρόνια που οι αγελάδες ήταν παχιές για τους περισσότερους, ήταν φανερή η απουσία από τους δρόμους αλλά και η καπήλευση από τους γνωστούς ευαίσθητους αριστερόστροφους συνδικαλιστές των λαϊκών αγώνων. Τώρα ήρθε ο καιρός να πάρει ο κόσμος την κατάσταση στα χέρια του. Να απομονώσει τους βολεμένους συνδικαλιστές, τους μπαχαλάκηδες και των δύο άκρων αλλά και τους πολιτικούς που όλο πίνουν νερό στο όνομα του λαού αλλά πάντα με… γεμάτες τσέπες.

Το απεργιακό διήμερο ξεκίνησε χθες Τετάρτη με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους δημοσιογράφους, και τους επιστημονικούς φορείς, δηλαδή δικηγόρους, φαρμακοποιούς, γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές, μηχανικούς.

Η Πέμπτη όμως είναι η ημέρα της γενικής παράλυσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία, τα ταμεία, τις ΔΕΚΟ, τις εφορίες και τα τελωνεία, στον ΟΤΕ, στις τράπεζες, τους δήμους και τις περιφέρειες, οι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν για 24 ώρες.

Επίσης, λουκέτο θα βάλουν όλα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες, οικοδομές κ.λπ. Αν και στους περισσότερους κλάδους η απώλεια ενός μεροκάματου δεν αντέχεται.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και τα μέσα μεταφοράς αλλά θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να μετακινηθεί ο κόσμος στο κέντρο για τις πορείες.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]