Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τίποτε δεν μπορούν να πουλήσουν, αφού όλα ανήκουν στον λαό

Μέσα μεταφοράς, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα! Ανήκουν στο λαό

Της Μάνιας Τσαβλίδου

Δεν αντέχουμε άλλο φτάνει πια, μας έχουν για πιόνια που μας παίζουν και μας μετακινούν όπως θέλουν, ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, και ας τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει ούτε το νερό, ούτε το ρεύμα ,ούτε τα μέσα μεταφοράς, γιατί δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα, είναι και θα είναι αγαθά που ανήκουν στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Ένας εργαζόμενος για να πάει στην δουλειά του με τη συγκοινωνία και να επιστρέψει σπίτι του, θέλει 2,80 ευρώ, επί 25 μέρες το μήνα σύνολο 70 ευρώ, επί μήνες ετήσια δαπάνη 840 ευρώ, δηλαδή πολύ περισσότερο από τον ήδη πετσοκομμένο πενιχρό βασικό μισθό ασιτίας!

Δεν είναι δυνατόν ! Είναι κλοπή, είναι αθλιότητα!
Πόσοι μισθοί χρειάζονται για τη ΔΕΗ και τα ληστρικά χαράτσια που στοχεύουν καθαρά τα σπίτια μας; (με την υψηλή στην Ελλάδα ιδιοκατοίκηση).
Πόσοι μισθοί για ΕΥΔΑΠ;
Πόσοι μισθοί για το νοίκι;
Περισσεύουν για τροφή;
Και τι θα κάνει ο άνεργος;
Και τι θα γίνει ο συνταξιούχος;

Δεν χρωστάει τίποτα ο λαός και σε κανέναν!
Αντίθετα, του χρωστάνε όλοι όσοι τον ληστεύουν και τον εξαθλιώνουν με τον πιο ύπουλο και βάρβαρο τρόπο!
Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν!

Τα κοινωνικά αγαθά όπως ρεύμα, νερό, μετακινήσεις, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους, δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όλων μας κι όχι εργαλείο οικονομικής.

Τα κοινωνικά αγαθά όπως ρεύμα, νερό, μετακινήσεις, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους, δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όλων μας και όχι εργαλείο οικονομικής αφαίμαξης του λαού από τους τραπεζίτες και τους υπηρέτες τους!

Είναι αυτό κράτος στοιχειώδους κοινωνικής πρόνοιας ή εχθρός των ίδιων των πολιτών του;

Ας αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή μας πίσω, είναι κάτι που μας ανήκει και δεν έχει κανένας δικαίωμα να μας την στερήσει.

Ας αντισταθούμε είναι στο χέρι μας δεν μας πληρώνουν, δεν τους πληρώνουμε!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εγώ πάλι σκέφτομαι πως αν πρέπει οπωσδήποτε επειδή δεν θέλουμε να δουλεύουμε σοβαρά να "νοικιάσουμε" κάποια ενδιαφέροντα παραγωγικά τμήματα του ελληνικού χώρου που ενδιαφέρουν επενδυτές γιά 15 πχ χρόνια (όπως στις επαγγελματικές μισθώσεις) και φυσικά όχι αυτά που θα εχρησιμοποιούντο για να κερδίζουν καταναλωτικά κέρδη από εμάς αφού ήδη εμείς τα εκμεταλλευόμαστε!! (νερό, δεη, οπαπ, ΒΑΣΙΚΟΙ άξονες, εμπόριο κλπ)...αλλά αυτά που δεν μπορούμε λόγω μεγεθών και τεχνολογίας να κάνουμε (πετρέλαια, αέρια, ΜΕΡΟΣ λιμανιών, ΜΕΡΟΣ αεροδρομίων, ορυκτο πλούτο, ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΟΧΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ κλπ).
    Γιατί λοιπόν πρέπει να τα εκχωρούν οι πολιτικοί και να μη τα εκχωρεί ο ίδιος ο λαός με ένα επιλεγμένο νομικό γραφείο που το έσοδο της διαφανούς εκμίσθωσης θα εμοιράζετο απ' ευθείας στους πολίτες και αυτοί μετά θα έπρεπε να πεισθούν ότι πρέπει να πάει γιά τοκοχρεωλύσια...γιατί αλλιώς... κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]