Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα μπει στην φυλακή ο Παπακωνσταντίνου;


Η βουλευτής Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε κατάθεση αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ για να κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός...
Η πολιτική σκηνή προκαλεί επικίνδυνα

Το ερώτημα μπορεί να μην είναι ρητορικό, αφού οι αποκαλύψεις σχετικά με το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών και τον ρόλο του σε υποθέσεις όπως αυτή με το περιβόητο CD της Λαγκάρντ, αλλά και της εισόδου της χώρας μας στο μνημόνιο, είναι ικανές από μόνες τους να στοιχειοθετήσουν σοβαρό κατηγορητήριο εις βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου και να τον θέσουν ενώπιον μίας πολύ σοβαρής απειλής ισόβιου εγκλεισμού του στην φυλακή.

Βέβαια, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το αποφασίσει το πολιτικό σύστημα της χώρας. Θα πρέπει, δηλαδή, οι αρμόδιοι πολιτικοί, οι αρχηγοί των κομμάτων, να συναποφασίσουν πως θα πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στην πληγή προκειμένου να εκκινήσει η περιβόητη κάθαρση, που συνεχώς ακούγεται αλλά κανείς δεν την έχει δει ακόμη…

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, απόπειρας της πολιτικής κάθαρσης, φαίνεται πως βρίσκεται και μία αποκάλυψη που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως είπε, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της Real, τον Ιανουάριο του 2011 -και ενώ είχε φτάσει στη χώρα μας το CD με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC- ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν μυστικά στην Ελβετία με τον επικεφαλής της τράπεζας αυτής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, επισήμανε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, που παραδέχθηκε κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη συνάντηση αυτή, αρνήθηκε στη συνέχεια να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση τόσο για το αντικείμενο της συνάντησης όσο και για τα οποία αποτελέσματα παρήχθησαν. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από τότε σταμάτησε κάθε ενέργεια γύρω από τα ονόματα της λίστας.

Επιπλέον, με βάση αυτή την παραδοχή, η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε κατάθεση αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή ώστε να κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Νωρίτερα πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες τεσσάρων προσώπων σε σχέση με το χειρισμό της λίστα Λαγκάρντ. 
Κατονόμασε τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη.
Έκανε λόγο για εξωθεσμική και παραθεσμική χρήση της λίστας, για παράβαση καθήκοντος, καθώς και για ιδιωτική χρήση δημοσίου εγγράφου.

Τέλος, η κύρια Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια που έγινε πέρυσι από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αντικαταστήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ούτε τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα στο έργο τους.

Άραγε, να περιμένουμε πως κάτι θα συμβεί και θα αρχίσουν οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας της Ελλάδας να αντιμετωπίζουν τα… «έργα» τους και να οδεύουν ένας – ένας ή κατά ομάδες στην φυλακή ή μήπως όλα όσα γίνονται αποτελούν μέρος μίας θεατρικής παράστασης που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει από άλλα θέματα στα οποία δεν πρέπει να στραφεί η προσοχή των πολιτών;

Πάντως, προς επίρρωσιν των εμπλεκομένων πολιτικών, οι οποίοι αναμένεται με ένα νόμο να αποφασίσουν την μεταβολή της χώρας σε χώρο και την ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος, επειδή αντιτάσσεται στα συμφέροντα των «δανειστών» και προστατεύει την εθνική κυριαρχία που η έχει γίνει στόχος των «δάνειων δυνάμεων», θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές πως όλα όσα αποφασίζουν με νόμους -οι οποίοι εναντιώνονται στο Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και στο Διεθνές Δίκαιο-, μπορούν επίσης να καταργηθούν με ένα νόμο, ο οποίος θα ορίζει ως παράνομες, ειδεχθείς και αντεθνικές ενέργειες όλες όσες αποφασίσθηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 15 και πλέον ετών.
  • Με ένα νόμο καταργούν το Σύνταγμα, με ένα νόμο το Σύνταγμα μπορεί να επανέλθει.
  • Με ένα νόμο καταργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, με ένα νόμο θα καταργηθούν τα δικά τους ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.
  • Με ένα νόμο μετατρέπουν τη χώρα σε χώρο, με ένα νόμο θα οδηγηθούν για μόνιμη εγκαταβίωση σε δωμάτια διαστάσεων 1Χ2.
Η απόφαση των σημερινών πολιτικών για ουσιαστική κατάργηση της χώρας με έναν νόμο, θα αποτελεί ταυτόχρονα και την καταδικαστική απόφαση που θα τους οδηγήσει να ζήσουν την φρίκη και την κόλαση που με τόση επιμέλεια δημιούργησαν για όλους τους άλλους.
Η απόφαση είναι δική τους. Τα υπόλοιπα, θα τα αναλάβει ο χρόνος…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μόνο ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να μπεί φυλακή. Οι προηγούμενοι δεν θα καταθέσουν??
    Γι αυτό έπαιρναν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο κάθε τόσο ο γαπ και παπ και εξαφανίζονταν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]