Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαλύονται! Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…


Η κατάσταση για την τρόικα της κυβέρνησης είναι πολύ άσχημη, παρόλο τον εξωραϊσμό που προσπαθούν να κάνουν τα δελτία ειδήσεων…

Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης, δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Βέβαια ειδικά με τους ΠΑΣΟΚους ποτέ δεν ξέρει κανείς και πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Μην ξεχνάμε ότι ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Αθανασιάδης του ΓΑΠ που γελοιότερες κωλοτούμπες δύσκολα θα βρει κανείς…

Αυτό που σκέφτονται τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι στιγμής είναι να μην τεθεί κομματική πειθαρχία (δηλαδή διαγραφή) αν δεν ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Αυτό, σαφώς, δεν γίνεται γιατί ξαφνικά τα κόμματα σέβονται την διαφορετική άποψη των βουλευτών τους αλλά εξ ανάγκης γιατί υποθέτουν ότι αυτοί που τελικά δεν θα ψηφίσουν υπέρ των νέων μέτρων θα είναι αρκετοί ώστε να απειλείται ακόμη και η πλειοψηφία της κυβέρνησης. 

Βέβαια ακόμη κι αν δεν τεθεί θέμα διαγραφών είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εσωτερικές διαμάχες στα κόμματα αυτά. Όσοι δεν υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων θα αποκτήσουν έστω και μικρή λαϊκή συμπάθεια άρα και πλεονέκτημα σε σχέση με τους συναδέρφους τους σε περίπτωση νέων εκλογών. Όσοι λοιπόν “κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον” και μας ξανασώσουν θα έρθουν σε εσωτερική ρήξη με τους υπολοίπους. Και στην παρούσα κατάσταση ούτε η ΔΗΜΑΡ, ούτε ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να μην διαλυθούν.

Στην Νέα Δημοκρατία (ή Σαμαροκρατία αν θέλετε) η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική, αν και εκεί είναι σαφές ότι θα τεθεί κομματική πειθαρχία. Παρόλο που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να τιμωρήσει ακόμη και την σκέψη να παρεκκλίνει κανείς από την επίσημη κομματική γραμμή και διέγραψε τον Σταυρογιάννη, δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει τον φόβο που επιθυμεί στους βουλευτές του. Άλλωστε στους πολιτικούς το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να υπερβεί την κομματική πειθαρχία. Ενδεικτικό του κλίματος στην ΝΔ είναι ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εχθές στο εντευκτήριο της Βουλής προσπαθούσε να πείσει βουλευτές του κόμματός του για την αναγκαιότητα των μέτρων. Κι αν ο ίδιος ο πρόεδρος και δη πρωθυπουργός, εμφανίζεται ανοιχτά να κάνει “μασάζ” στους βουλευτές πάει να πει ότι τρέμει το φυλλοκάρδι του και δεν πιστεύει ότι θα πειστούν από τα όργανα του κόμματος.

Ακόμη και η κίνησή του να διαγράψει τον Σταυρογιάννη, όχι μόνο δεν φαίνεται να του βγαίνει, αλλά γυρίζει και “μπούμεραγκ”. Ο Σταυρογιάννης εμφανίζεται “ήρωας” έχοντας εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον, και ο Σαμαράς ένας απολυταρχικός πρόεδρος που δεν ανέχεται διαφορετική άποψη! Άλλωστε αν κάποιοι εκ των βουλευτών του κόμματος έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν, σίγουρα έχουν υπολογίσει ότι θα διαγραφούν από την ΚΟ της ΝΔ, συνεπώς δεν μπορεί να τους τρομάξει ιδιαίτερα η παραδειγματική διαγραφή Σταυρογιάννη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως είναι πλέον ευτυχείς. Ο Πάγκαλος δήλωσε ότι τον στηρίζει… Κι αν σε στηρίζει ο Πάγκαλος όπως και να το κάνουμε νιώθεις πιο …σίγουρος!

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη φυλλορροεί. Το δυστύχημα για όλους μας είναι ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν, ίσως με μεγάλες απώλειες για τα κόμματα της κυβερνητικής συνεργασίας, αλλά θα ψηφιστούν. Η κοινωνία θα στενάξει και άνθρωποι αυτόν τον χειμώνα θα πεινάσουν και θα κρυώσουν γιατί “δεν πρέπει να βγούμε απ’ το ευρώ”, πρέπει να “σωθούμε” και να “εξασφαλίσουμε το γάλα των παιδιών μας”. Όλες αυτές τις γελοιότητες θα τις ξανακούσουμε τις επόμενες ημέρες και οι γλύφτες στα ΜΜΕ θα κρέμονται απ’ τα χείλη του κάθε σοβαροφανή ξεφτίλα που με στόμφο και πατερναλιστικό ύφος θα τρομοκρατεί τον κόσμο.

Πρέπει να το χωνέψουμε! Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει δυναμικά. Και δεν μιλάω για “καπελωμένες”διαμαρτυρίες από φορείς και κόμματα τύπου “ΠΑΜΕ …φύγαμε, δεν ακουμπήσαμε”. Πέρυσι οι λαϊκές, αυθόρμητες και ακαπέλωτες διαμαρτυρίες της 28ης Οκτώβρη αποτέλεσαν την αρχή του τέλους για τον ΓΑΠ και το προδοτικό κόμμα του.
Φέτος;

To φωτομοντάζ είναι από “το Γρέκι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τι θυμηθηκα διαβαζοντας το αρθρο:σ ενα χωριο περνουσαν εναν καταδικασμενο σε θανατο δι απαγχονισμου μεσα απο το κεντρικο δρομο οπου ειχαν βγει οι χωριανοι να παρακολουθησουν.Περνωντας ο καταδικος μπροστα απο μια γιαγια αυτη σταυροκοπηθηκε και του ειπε: και μη χειροτερα παιδακι μου.Αυτος την αγριοκοιταξε και της ειπε:τι χειροτερο για κρεμαλα παω.Η γιαγια δε μιλησε αλλα ξανα
    σταυροκοπηθηκε...
    Οταν εφτασαν στο τοπο της εκτελεσης ο αρχικαπετανιος ειπε, οχι κρεμασμα, να τον γδαρετε ζωντανο.Η γιαγια ειχε ηδη απομακρυνθει...
    Αυτο εχω να πω για το αρθρο και για το γαλα των παιδιων μας.Δε μπορουμε να αντιληφθουμε τι σημαινει το χειροτερα.Αν εχετε καμμια γιαγια στο σπιτι, ρωτηστε τη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τον ανώνυμο 2.03 μ.μ.: Βρε τι θυμάται κανείς διαβάζοντας ένα άρθρο; Πως είναι δυνατό να δέχεστε αμαχητί ως απόλυτο όρο του μέλλοντος το θάνατο κάποιου ή το ξεπούλημα ενός λαού; Το πρόβλημά σας είναι με ποιο τρόπο θα πονέσετε λιγότερο; ή το ότι τελικά θα πεθάνετε; Αν φοβάστε τόσο πολύ τον πόνο τότε γιατί δεχτήκατε να ρθείτε στη ζωή; Υπάρχει και τρίτη επιλογή, εκτός από το "γδαρμένος" και "κρεμασμένος": ηρωϊκά αγωνιζόμενος να καταφέρω το αδύνατο την τελευταία στιγμή και να γλιτώσω το σίγουρο θάνατο. Να συντρίψω τους δεσμώτες με όλες τις δυνάμεις μου και με όσα όπλα διαθέτω, να βρω ολόγυρα συμμάχους, να εκμεταλλευτώ τις οποιεσδήποτε συνθήκες και ευκαιρίες παρουσιαστούν, να αμυνθώ στην επίθεση που δέχομαι! Τι να ρωτήσουμε τη γιαγιά; Πότε στο παρελθόν πρότειναν τις γιαγιές να εγκαταλείψουν τα νησιά επειδή η παραμονή τους εκεί είναι ασύμφορη; Πότε πριν ενέκριναν αυτές να τρώνε από τα λιγμένα; Να χρησιμοποιούν αμφίβολης προέλευσης χάπια; Εκτός κι αν στη θέση της γιαγιάς που πρώτα προειδοποιεί (ή απειλεί;)και μετά απομακρύνετε, βάλουμε την τριαδική Κου-Βε-Σα που όταν δει τα σκούρα θα την κάνει για μέρη μακρινά... Απ΄ό,τι μυρίζομαι τα δικά σας παιδιά δεν έχουν ανάγκη το γάλα που λέτε, μόνο παντεσπάνι... δεν είναι έτσι; Σταυρούλα η νεότερη (γιατί η συνονόματη γιαγιά μου πρώτα σταυροκοπήθηκε και μετά έπαθε εγκεφαλικό όταν άκουσε τα μέτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]