Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Τουρκία προσγείωσε το αεροσκάφος της Αρμενίας;


Τουρκικά μαχητικά προσγείωσαν αεροσκάφος που ειχε απογειωθει απο την Αρμενία και το αναγκασαν να προσγειωθει στο Ερζερούμ. Υπήρχαν υποψίες οτι μετέφερε οπλισμό στη Συρία.

Το αρμενικό αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αρμενία στο Χαλέπι της Συρίας, δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι θα του επιτραπεί να συνεχίσει την πτήση του αν δεν βρεθεί τίποτε άλλο.

Την προηγούμενη βδομάδα  τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη υποχρέωσαν σε προσγείωση στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πολιτικό αεροπλάνο της Συρίας προερχόμενο από τη Μόσχα.

Η Τουρκία προσπαθεί να στείλει στη Μόσχα μήνυμα πως δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να στείλει στρατιωτική βοήθεια προς τη Συρία. Μια εναλλακτική οδός βοήθειας θεωρούνταν η Αρμενία, όπου η Ρωσία διαθέτει βάσεις και η προσγείωση του αεροσκάφους ήταν ο αποκλεισμός αυτού του ενδεχομένου.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει διαπιστώσει πως το καθεστώς Άσαντ δεν χάνει τις μάχες με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, προς απογοήτευση της, και θεωρεί πως η βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν προς τον Άσαντ παίζει σημαντικό ρόλο σ’αυτό.

Έτσι, και με τη στήριξη των ΗΠΑ, προσπαθεί να αποκλείσει τους δρόμους βοήθειας. Όμως το «κοινό μέτωπο» Μόσχας-Τεχεράνης-Βαγδάτης υπέρ του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.
Άλλωστε οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιιρίμ δείχνουν το στόχο της Άγκυρας:

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει χρήση του εναέριου χώρους της Τουρκίας για να σκοτωθούν αθώοι πολίτες και παιδιά».

Πηγή: On Alert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]