Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συνέχεια είναι κάτι που δεν θα έχει λόγια...


Οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται, ετοιμάζουν σάκο επιβίωσης

Όλοι μας έχουμε μια πίκρα μέσα μας. Τι στο διάολο γίνεται κι είμαστε τόσο σιωπηλοί. Τι συμβαίνει κι είμαστε τόσο υποταγμένοι. Κι εγώ το φωνάζω εδώ μέσα και χιλιάδες άλλοι γύρω μου.Κοιτάμε ο ένας τον άλλον πλέον και τον μετράμε με το μάτι να δούμε… τι σκέφτεται, πως είναι το βλέμμα του, τι λέει. Με μια λαχτάρα. Να είναι τόσο οργισμένος, οσο είμαστε κι εμείς. Μετράμε την οργή μας με τ διπλανό μας. Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια.
Κι εγώ αυτές τις μέρες συνειδητοποιώ κάτι πολύ σοβαρό. Οι Έλληνες δεν ετοιμάζονται για επανάσταση. Ετοιμάζονται για επιβίωση σε μετα – αποκαλυπτικό τοπίο. Δεν υπάρχουν πλέον ψέματα που να τους πείθουν. Δεν υπάρχουν ελπίδες που να τους αποκοιμίζουν. Κανένα παραμυθάκι. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βλέπει ΧΑΟΣ. Όλοι διαισθάνονται πως αυτό που θα έρθει στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι μια πτώχευση αλλά το χάος.
Συνέχεια γύρω μου πληθαίνουν οι περιπτώσεις ανθρώπων που αποθηκεύουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης. Οργανώνονται για να έχουν νερό, τρόφιμα, φάρμακα. Πηγαίνουν στα χωριά και κόβουν κίνηση, τι θα κάνουν σε περίπτωση που επιστρέψουν εκεί. Πάρα πολλοί έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις δικές τους μικρές καλλιέργειες. Άλλοι, όσοι κρατιούνται ακόμα σχεδιάζουν έξοδο προς το εξωτερικό.
Δεν υπάρχει καμιά υπερβολή σ΄αυτό που γράφω και πολλοί από εσάς το ξέρουν. Το βλέπουν. Ο ελληνικός λαός, ένας λαός που έχει περάσει μεγάλες αναμπουμπούλες στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας του, ένας λαός που πρόσφατα οι παππούδες και οι πατεράδες δοκίμασαν τον όλεθρο του πολέμου, βρίσκεται στη σκέψη ένα βήμα παρακάτω από την ελπίδα ενός ξεσηκωμού. Βρίσκεται στο στάδιο που οργανώνεται για να επιβιώσει από μια καταστροφή που είναι ΗΔΗ ΕΔΩ. Η πτώχευση έχει μπει ήδη στο σπίτι του. Οι λύσεις που πρέπει να βρει για να ζήσει τα παιδιά του είναι απαραίτητες τώρα και δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για το τι θα του καπνίσει του κάθε Τόμσεν ή της κάθε κυβέρνηση.

Μια χύτρα ταχύτητας είναι η ελληνική κοινωνία που βράζει τρελά.Κι η βαλβίδα έχει ξεκινήσει να σπάει.Μοιάζουν όλα υπό έλεγχο αλλά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ. Κι ο έμπειρος πρωταγωνιστής της ελληνικής τραγωδίας ο λαός, αυτή τη στιγμή μόλις ξυπνάει από το σοκ και προσπαθεί να ανακαλύψει τις δυνάμεις του. Κανείς δεν είναι ήσυχος. Ακόμα κι αυτά τα ούφο που βλέπετε να τριγυρνάνε αδιάφορα, έχουν αρχίσει κι ανησυχούν. Κι ένα τεράστιο κομμάτι βρίσκεται ήδη στη κόλαση.
Οι ξένοι το γνωρίζουν. Οι δικοί μας φαντασιώνονται ανύπαρκτες εξελίξεις. Νομίζουν πως όλα θα πάνε όπως φαίνονται. Κανένα από τα σχέδια δεν θα εφαρμοστεί, δεν θα έχει επιτυχία. Πλέον είναι ξεκάθαρο.
Γιατί δεν ξεσηκώνονται οι Έλληνες αντί να συμβούν όλα αυτά? Γιατί νοιώθουν πως βρίσκονται μέσα σ΄ενα πεδίο μάχης που οι στρατηγοί τους έχουν σκοτωθεί ή τους έχουν εγκαταλείψει. Βρίσκονται μέσα στη φωτιά σε άτακτους σχηματισμούς και εγκαταλειμμένοι. Κι ισχύει το “πυρ κατά βούληση” Οι άλλοι λαοί ίσως έχουν περιθώρια να οργανωθούν, ίσως έχουν σχέδια τακτικής αντιμετώπισης. Αλλά εδώ είναι τόπος ήδη καμένος. Κι όλα θα γίνουν σε πλήρη αταξία. Κι οι Έλληνες ετοιμάζουν το σάκο επιβίωσης. Και μέσα σ΄αυτόν φυλάνε και την οργή τους για τη κατάλληλη στιγμή.
Δεν φοβόμαστε για μια κατοχή που θα έρθει. Είναι ήδη εδώ. Κι όπως τα γερμανικά στρατεύματα παρέλαζαν και τα παράθυρα ήταν κλειστά μέσα σε μια σιωπηλή και τρομοκρατήμένη Αθήνα, έτσι είναι και τώρα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κλείσει τα παραθυρά μας. Κι είμαστε μέσα τρομοκρατημένοι κι αηδιασμένοι από το πρώτο σοκ. Μένει να δούμε αν θα κατορθώσουμε να αντισταθούμε ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ. Και πως. Είναι αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ αυτών που λένε συνέχεια κι αυτού που βλέπουμε και ζούμε. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μένουν πλέον έξω από τα σπίτια μας.
Η συνέχεια είναι κάτι που δεν θα έχει λόγια.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Συμφωνώ πως ο λαός δεν φαίνεται διατεθιμένος να αντιδράσει μαζικά κατά του Αρμαγεδώνα που είναι κι όλας εδώ. Κανείς δεν ξέρει όμως τι θα γίνει γιατί οι εξελίξεις πολλές φορές προετοιμάζονται υπόγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σαν να καθόμαστε να ετοιμάζουμε τα φάρμακα για τη στιγμή που θα γίνουμε ετοιμοθάνατοι, ενώ προς το παρόν δεν είμαστε ετοιμοθάνατοι και μπορούμε ίσως να το αποτρέψουμε. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να προσπαθήσουμε τώρα για την αποτροπή, καθώς οι εχθροί είναι φοβισμένοι και απομονωμένοι ακόμα και από τους ψηφοφόρους τους. Αυτά μας έφαγαν, οι φαντασιώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή για αλλαγή έξω από εμάς και η επιθυμία για εύκολη ζωή χωρίς αγώνες. Είναι απλό το σκεπτικό του νεογραικού: όλο και θα βρεθούν κορόϊδα που να θυσιαστούν για την πάρτη μας, που να καπηλευτούμε μετά το δικό τους αγώνα. Εμείς προς το παρόν ας γεμίσουμε το σάκκο για τον εαυτούλη μας, ας κάνουμε και πάλι το κουμάντο για τη βόλεψή μας. Μόνο που τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί μετά το τέλος αυτού του σήριαλ, δεν γνωρίζουμε αν ο πρωταγωνιστής (ή ο γείτονας) θα συνεχίζει να είναι Ελληνας. Και ξέρετε, όταν ο σάκκος θα αρχίσει να αδειάζει επικίνδυνα, τότε ούτε δίλεπτα δεν θα πετάνε στις γωνίες για το χορό της μαϊμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΔΕΛΦΕ. ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΑΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ, ΛΑΟ ΕΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ, ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΑΚΙ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΔΕΛΦΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΡΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ . ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΙΠΛΑΝΟΣ, ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ, ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ, ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΜΕ.

      Διαγραφή
  3. Επιτελους κι ενα αρθρο που εκφραζει αυτα που σκεφτομαι εδω και καιρο....
    Θελω να πω κατι ακομα: εμεις οι Ορθοδοξοι εχουμε ενα μεγαλο οπλο στη διαθεση μας.Τον Αγιασμο.Το Αγιασμενο νερο που δεν χαλαει ΠΟΤΕ.Οπου και να το βαλεις.Γκρεμιζουν παλιες μονοκατοικιες για να χτισουν πολυκατοικιες και στα θεμελια τους βρισκουν μπουκαλακια με αγιασμο γαργαρο εδω και 50 χρονια τοποθετημενο.Αγιασμο εχει ΜΟΝΟ η Ορθοδοξη εκκλησια και οι Παπικοι ντρεπονται γι αυτο.Οσακις επιτελουν αγιασμο, το νερο μουχλιαζει οπως το κοινο νερο, οταν μεινει καιρο.Βρεθηκα καποτε σε Κυκλαδονησι του Σταυρου.Τα Ορθοδοξα παιδια τρεχαν με τα μπουκαλακια στο χερι και τα κουναγαν στα παπικα παιδια, φιλους και συμμαθητες τους,σαν να τα πειραζαν που αυτα δεν εχουν γνησιο αγιασμο.
    Γιατι εκανα ολη αυτη την αναλυση;Ενταξει να αποθηκευσουμε τροφιμα, ενταξει φαρμακα, αλλα το νερο; το οποιο ειναι και ογκωδες.Μπορουμε λοιπον να αποθηκευσουμε μερικα μπουκαλια μετατρεποντας τα σε αγιασμο και με αυτον να ριχνουμε αν χρειαστει λιγες σταγονες σε οποιο νερο κληθουμε να χρησιμοποιησουμε σε δυσκολους καιρους.Μαζι με μια μικρη προσευχη καθε νερο θα γινεται ποσιμο και δε θα μας πειραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είσαι τρομοκρατημένος από το πρώτο σοκ τώρα που κάτι περνάει από το χέρι σου, πως θα αντισταθείς μωρέ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ; Τότε θα τα έχεις κάνει πάνω σου και δεν θα έχεις ούτε τα χέρια σου ελεύθερα να σκουπιστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα βουνά είναι τα κάστρα μας. Ακόμα και στην Κατοχή, εκεί ψηλά ζούσε μια Ελλάδα ελεύθερη κι οργανωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδω και δυο χρονια θεωρω οτι ειναι αργα για επανασταση αν και το κακο ειναι πολυ πριν τουλαχιστον εικοση, δηλαδη τα αιτια δημοσιος τομεας. διαφθορα , λαθρομεταναστευση και παραεμποριο. ψαξτε εδω μεσα και θα βρητε ολα τα κακα. και γιατι δεν γυριζει πισω τιποτε. πρεπει λοιπον να γυρισουν πισω ολα τα κλεμενα λεφτα χωρις ιδρωταμ να αδειασει η ελλαδα απο μη ελληνες και μονο τοτε ολα θα αλλαξουν. γινεται αυτο. οχι. ετοιμαστειται για τα χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι "βράζουν" αλλά δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν.Δεν διαφαίνεται ακόμη διέξοδος ή εναλλακτική λύση και δεν μιλώ για πολιτική πρόταση γιατί απ'άυτές ο κόσμος έχει χορτάσει.Χρειάζεται θεσμική ,αν θέλετε συστημική παρέμβαση και αυτό φυσικά δεν είναι απλό πράγμα.Οπως δεν είναι βεβαίως και το να πάρει κάποιος τα βουνά ή το να γίνει αγρότης ,αφήνωντας πίσω σου τη ζωή στην οποία είχε συνηθίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΚΟΙΝΩΣ Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, Ή ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  8. Ναι συμβαινουν ολα αυτα, κοιταζομαστε προσπαθωντας να νοιωσουμε το εαν ειμαστε κοντα ο ενας με τον αλλο στη μαχη που ερχεται.
    Οι αγανακτισμενοι ηταν μια μεγαλη, εστω ανοργανωτη ευκαρια να ενωθουμε μακρια απο απο τους διαχωρισμους που μας εχουνε μαθει, ομως πνιγηκε στην ανοργανωσια και στην εελειψη συμπαραστασης ως το τελος.
    Τωρα δυστυχως ερχεται τυφλη βια, και δεν θα αφησει πολλα περιθωρια, το μετα ειναι το στοιχημα.
    Μπορουμε να κοιταξουμε το ειδωλο μας στον καθρεφτη, και να πουμε, δεν εισαι μονο εσυ, ειναι και οι αλλοι, εχετε τα ιδια δικαιωματα, μπορειτε να βοηθησετε ο ενας τον αλλο με αλληλεγγυη, μακρια απο τα δεσμα νεκρων σκεψεων του εγω που μας επιβαλει ο καπιταλιστικος φασισμος.
    Ειμαστε ανημποροι τωρα γιατι εχουμε κατι να χασουμε, την τηλεοραση, μπαρ, ταβερνα, τις ευκολιες που εχει η υποδουλωμενη κοινωνια για να ξεχνιομαστε.
    Προχθες ημουν στο σπιτι ενος ανθρωπου που αξιζει να λεγεται ανθρωπος.
    90 ετων ΕΠΟΝΙΤΙΣΑ, πολεμησε με τον αντιστασιακο στρατο, διωχτηκε απο τους γερμανοτσολιαδες, γιορτασε την απελευθερωση, και κατεληξε στη Μακρονησο.
    Η διαφορα μας με αυτους τους ανθρωπους συνυποδουλωμενοι συντροφοι, ΒΛΕΠΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και στη Μακρόνησο να μην έχει πάει κάποιος, αν είναι πάστα ανθρώπου που τα θυσιάζει όλα μπροστά στο άρωμα της ελευθερίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]