Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ξαφνικά ο Στουρνάρας μιλάει για πείνα, εκτός αν...


Δραματικούς τόνους προκειμένου να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα των μέτρων, χρησιμοποίησε ο Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή. «Αν δεν παίρναμε τη δόση θα πεινούσαμε» είπε εν ολίγοις ο υπουργός οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με τις αποκρατικοποιήσεις.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Στουρνάρας είπε: «Αν δεν παίρναμε όμως τη δόση θα ήταν άπειρο το κόστος για τη χώρα. Θα πεινούσε κόσμος. Θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε πάει πίσω 50 χρόνια. Σήμερα ζούμε ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα είναι γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις μέχρι τώρα. «Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι Ευρωπαίοι όταν λένε ότι δεν μας δώσουν χρήματα αν δεν πάρουμε μέτρα;»

Επίσης δήλωσε: «Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

Το πρόβλημα που δημιουργείται, όμως στη συνοχή της κυβέρνησης ακούει στο όνομα αποκρατικοποιήσεις.

Η κ. Ξηροτύρη τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει το κράτος στις ΔΕΚΟ. Μάλιστα ζήτησε να εξαιρεθούν η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ η ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια από τη διάταξη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι προϋπόθεση να για ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη είναι να έρχεται στη βουλή μια μια αποκρατικοποίηση και όχι όλες μαζί.

Η κα Ξηροτύρη τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ψηφίσει το άρθρο γιατί δεν γνωρίζει τη στρατηγική κατεύθυνση για αυτές τις αποκρατικοποιήσεις και ζήτησε να εξαιρεθούν η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ η ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια από τη διάταξη.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι θα γίνεται ενδελεχής ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, τελικά η κ. Ξυροτύρη δεν ψήφισε τη διάταξη και μένει να δούμε πόσο θα το τραβήξει η ΔΗΜΑΡ στην Ολομέλεια.


Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως κάποιος πρέπει να πει στον κ. Στουρνάρα πως τα χρήματα που περιμένει η Ελλάδα δεν πρόκειται να της δοθούν, αλλά θα κλειστούν σε ειδικό λογαριασμό... οπότε, ή ο κ. Στουρνάρας μιλάει για νέο μνημόνιο (άρα και νέα δάνεια) ή προσπαθεί να μας πανικοβάλει για να δεχτούμε αυτό που ετοιμάζεται να μας ανακοινώσει και επίσημα, δηλαδή την απώλεια δυνατότητας καταβολής μισθών και συντάξεων (βλ. πτώχευση) καθώς και άλλων βασικών υποχρεώσεων του κράτους προς το εσωτερικό... Πάντως, εμείς περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα ο Στουρνάρας να πει στη Βουλή πως θα βρέχει βατράχια και θα κατουράμε αίμα αν δεν περάσουν τα μέτρα...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]