Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιωτικός σε Παπούλια: Με τι τσίπα θα μας κοιτάξεις στα μάτια;


Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη απέστειλε μια συγκλονιστική επιστολή η οποία δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Είναι μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Onalert μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων.
Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα έχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ,όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.

«Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας).
Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο.
Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα…

Τελευταία ανακοίνωσαν πρόσθετα μέτρα περικοπών των μισθών μας. Εγώ κοιτώντας τον Πρόεδρο στην εξέδρα της παρελάσεως όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου θα είναι σαν να βλέπω έναν πατέρα που παρόλο που κακοποιεί τα παιδιά του βγαίνει έξω στην παιδική χαρά και τα καμαρώνει, παρόλο που όταν γυρίσουν σπίτι θα τα χτυπήσει. Έτσι και εμείς. Μας φτάνει τον μισθό σε επίπεδα εξαθλίωσης και μετά θα ανέβει σε μία εξέδρα να μας καμαρώσει και το χειρότερο θέλει να έχουμε και ηθικό . Ηθικό από τι;

Ηθικό από το ότι σκεφτόμαστε τα χρέη μας;

Ηθικό από το ότι στερούμαστε βασικά είδη διατροφής οικογενειακά προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των παιδιών μας;

Προσωπικά είμαι περίεργος το τι σκέψεις θα περνούν από το μυαλό του Προέδρου όταν τα τμήματα θα παρελάσουν μπροστά του.

Με τι τσίπα θα μας κοιτάξει στα μάτια; Παρόλα αυτά έχοντας διαφορετικό μισθό και έχοντας διαφορετική ζωή δεν πρόκειται να μας καταλάβει. Θα παρελάσει μπροστά του ένας «θίασος» όχι ένας στρατός. Θα δείχνουμε ηθικό το οποίο δεν υπάρχει και αυτός θα έχει την ψευδαίσθηση σαν πρόεδρος ότι με όσα έχει συμβάλλει (υπογράφοντας) περνάει μπροστά του ένας στρατός με ηθικό (μέρος της παράστασης και αυτό). Λυπάμαι ειλικρινά κύριε πρόεδρε που είσθε και εσείς μέτοχος της εξαθλίωσης μας.»

Μία επιστολή – κατάθεση ψυχής από τον Έλληνα στρατιωτικό…

newsbomb.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Mε τη τσίπα που έχουν όλοι οι "περίοπτοι" που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους και κάνουν μάθημα στους άδολους και αγνούς πατριώτες για αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμείς ,της Γης οι κολασμένοι ...αξιότιμε πρώτε πολίτη της χώρας,
    έχουμε τσίπα.
    « ακούω τον Εθνικό μας Ύμνο και συγκινούμαι, τα λόγια αυτά τα λόγια... »
    - « πως την κατάντησαν έτσι σήμερα την Ελλάδα ;» μου εκμυστηρεύθηκε χτες η μάνα μου. απλοϊκός άνθρωπος , περήφανος στις αφηγήσεις και τα επακόλουθα των τριών διαδοχικών εξοριών που σημάδεψαν τις ρίζες της καταγωγής της, Κοτύωρα -Ρωσία-Θεσσαλονίκη -Γερμανία επί χούντας. τα ίδια παθαίνω κι εγώ μάνα ,ακούω τον Εθνικό μας Ύμνο και σήμερα αναγκάζομαι να κλαίω της απήντησα .
    Δάκρυα
    Είναι τα δάκρυα που κυλούν έξω.
    Είναι τα δάκρυα που κυλούν μέσα.
    Είναι ακόμη κι αυτά που πέφτουν στο χαρτί
    παίρνοντας την μορφή των λέξεων.
    Είναι εκείνα τα δάκρυα που γίνονται κραυγές
    μορφές πόνου , άκρατης αγανάχτησης.
    Κι είναι τα δάκρυα που γίνονται πράξεις
    πράξεις
    που φέρνουν ανθρώπους ένα βήμα μπροστά
    άλλοτε μπρος στον θάνατο
    κι άλλοτε κοντύτερα στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν και δεν έλειψε ο απαραίτητος αδέσποτος σκύλος της παρέλασης , ήταν μαύρος πανάθεμα τον και ίσως να μην πληρούσε τα ελληνικά πρότυπα οργισμένων βουλευτών , έκλεισε ο πανηγυρικός της ημέρας με μια έκπληξη, το αυστηρό μήνυμα προς τους εταίρους μας και στα πόσα μας οφείλουν . επακολούθησαν τα τραγελαφικά «παιδιά μπορώ να πω κι εγώ κάτι ;» καθώς και « το λεωφορείο φεύγει Βασίλη ».τι καλά περάσαμε ,μόνο που διψάσαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]