Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: "Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στα σύνορα με τη Συρία"


Οι ΗΠΑ δεν έχουν αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό ή κάποια μονάδα στην Τουρκία σε σχέση με την κρίση στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσε κατ'αυτόν τον τρόπο σε ανακοίνωσή του τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ φέρεται ότι έστειλαν στρατιωτικό προσωπικό στην Τουρκία μετά την όξυνση της έντασης κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.

"Ούτε προσωπικό ούτε αμερικανική στρατιωτική μονάδα έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία εκτός από αυτούς που βρίσκονται στην βάση του Ιντσιρλίκ (επαρχία Άδανα, στη νότια Τουρκία), αυτών που βρίσκονται στο Κιουρετζίκ (επαρχία Μαλάτεια, νοτιοανατολική Τουρκία) και αυτών στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τις τελευταίες ημέρες οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν δηλώσεις που αποδίδονται στον Αμερικανό στρατηγό Μαρκ Χέρτλινγκ, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, οι οποίες κάνουν λόγο για την αποστολή ενός αμερικανικού στρατιωτικού αποσπάσματος στην Τουρκία στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι τεταμένες μετά το θάνατο στις αρχές Οκτωβρίου 5 αμάχων στην Τουρκία σε περιοχή κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα από οβίδα που ερρίφθη από τη Συρία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]