Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς ραγδαίες εξελίξεις και ανατροπές λόγω της περιβόητης λίστας


  • Στη λίστα οικογένεια κορυφαίου πολιτικού
  • Ανοίγουν στόματα - Ως υπόπτους κάλεσε ο Πεπόνης τους Καπελέρη και Διώτη
  • Έρχεται η σειρά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου

Βόμβα μεγατόνων που θα προκαλέσει δραματικές αναταράξεις έως και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό περιέχει η περίφημη Λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π».

Βόμβα που θα σκάσει και θα απειλήσει συθέμελα την ίδια την ύπαρξη κομμάτων (μάλλον συγκεκριμένου κόμματος, ήδη αναξιόπιστου και σοβαρά απειλούμενου...) αλλά και τη βάση όλου του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης!

Συγκεκριμένα τα τελευταία εικοσιτετράωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στη Λίστα Λαγκάρντ (Φαλτσιάνι το ορθότερο) μεταξύ των 1.991 ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία είναι και η οικογένεια κορυφαίου πολιτικού, που σήμερα βρίσκεται στο προσκήνιο. Και έτσι εξηγείται, λένε, γιατί η περιβόητη αυτή λίστα δύο χρόνια ήταν θαμμένη.

Πρόκειται, επαναλαμβάνουμε, για όνομα μεγάλο, πρώτης κλάσης, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις. Ίσως αυτό το δραματικό παρασκήνιο να ερμηνεύει τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου πολιτικού την τελευταία περίοδο...

Θεωρείται βέβαιο ότι η αποκάλυψη του συγκεκριμένου ονόματος θα προκαλέσει ακόμα και ανατροπές σε εξελίξεις που έχουν προαναγγελθεί, γενικά ανατροπές, αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στον περί ου ο λόγος πολιτικό να απαντήσει και να εξηγήσει και να πείσει... Αλλά στη δραματική και γεμάτη εκπλήξεις, όπως όλα δείχνουν, υπόθεση με τη Λίστα Λαγκάρντ αναμένεται, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του «Π», και μια άλλη σοβαρή εξέλιξη, πιθανά αύριο ή μεθαύριο.

Συγκεκριμένα είναι πολύ πιθανό εκτός απ’ την κλήση απ’ τον οικονομικό Εισαγγελέα Γ. Πεπόνη των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, να έχουμε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δραματική εξέλιξη.

Να θεωρηθεί δηλαδή ότι τεκμαίρονται, στοιχειοθετούνται ευθύνες και των πρώην υπουργών Οικονομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση, του Β. Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, και ως εκ τούτου να αποσταλεί στη Βουλή ο σχετικός φάκελος για τα περαιτέρω!

Επίσης, λέγεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που είχε παραλάβει τη λίστα από τον πρέσβη μας στο Παρίσι, έχει καταθέσει στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη ότι ο νομικός σύμβουλός του, κ. Τάσος Μπάνος, που έχει από χρόνια αποσπαστεί στο υπουργείο Οικονομικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρέδωσε τη λίστα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Καπελέρη. Κάτι που έχει επιβεβαιώσει ο κ. Καπελέρης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τον Ιανουάριο του 2011 (ρεπορτάζ σε διπλανή στήλη).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάνος είναι ο συντάκτης όλων των σχετιζόμενων με τα μνημόνια αποφάσεων.

Η κλήση από τον κ. Πεπόνη των Καπελέρη και Διώτη ως υπόπτων σημαίνει ότι έχουν συγκεντρωθεί από τις καταθέσεις του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου, αλλά και στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, στοιχεία που εμπλέκουν τους δύο ειδικούς γραμματείς του ΣΔΟΕ στους χειρισμούς της λίστας. Ήδη δε, από την «απολογία» τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και τις καταθέσεις όλων των άλλων που κλήθηκαν στην επιτροπή και απάντησαν σε ερωτήσεις, υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, που οδηγούν το λιγότερο σε ενδείξεις ενοχής.

Πηγή: Το Παρόν
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]