Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Τουρκική" υφαλοκρηπίδα σε Ρόδο-Κρήτη-Καστελλόριζο, "βλέπει" η Αγκυρα σε έγγραφό της στον ΟΗΕ


Λίγα 24ωρα πριν ο Αχμέτ Νταβούτογλου έρθει στην Ελλάδα, αποκαλύπτεται ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και ειδικότερα στο θέμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Θέμα που έχει άμεση σχέση με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που πιθανότατα υπάρχουν στην περιοχή. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 5 Σεπτεμβρίου έγγραφο, μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της με το οποίο απαντά σε κυπριακή διαμαρτυρία για τις έρευνες της κρατικής εταιρείας ΤΡΑΟ σε τμήματα της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Η υπόθεση αφορά και στην Ελλάδα αφού η απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου έκανε αναφορά και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σε Ρόδο, Κρήτη, Καστελλόριζο

Στο έγγραφό της λοιπόν η Τουρκία αναφέρει με θράσος:

Η Δημοκρατία της Τουρκίας θέλει να επισημάνει ότι οι περιοχές που αφορούν τις ανωτέρω άδειες βρίσκονται απολύτως εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, που η Τουρκία ασκεί αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα, με σκοπό την έρευνα και εξόρυξη πηγών του βυθού και του υπεδάφους του, βάσει του διεθνούς δικαίου, εθιμικού και συμβατικού”.

Καλώς να το δεχτούμε τον κ.Νταβούτογλου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αυτά δηλώνει ο Μπραήμης. Ο Βλαδίμηρος όμως; Δεν απάντησε ακόμα. Xρόνια πολλά Βλαδίμηρε! 60 χρονών σήμερα, αλλά βάζεις κάτω μια ντουζίνα τριαντάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε σοβαροί;! Περιμένουμε ν' απαντήσει ένας ξένος για τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα; Θα "απαντήσει" ο Αβραμό, είτε μας αρέσει είτε όχι, γιατί αυτόν ψηφίσαμε τα ζώα!!!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]