Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ιστορία δεν θα χαριστεί στον Αντώνη Σαμαρά


Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, αυτό είναι σίγουρο. Και οι εξαιρετικές περιστάσεις απαιτούν και ρηξικέλευθες λύσεις. Παρακολουθούμε όλες αυτές τις τελευταίες μέρες, αναλύσεις και σχόλια να περιστρέφονται (σχεδόν) όλα στην πλευρά της διαχείρισης. Ομολογούμε πως κι εμείς πέφτουμε καμιά φορά σε αυτή την παγίδα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς απόλυτα το κρίσιμο και πρωτοφανές που καλείται να διαχειριστεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Άσχετα με λάθη, παραλείψεις και αβελτηρίες που μπορεί κανείς να του προσάψει, είναι πανθομολογούμενο πως αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα πριν την κατάρρευση, την τελευταία ελπίδα για την αντιστροφή της μοιραίας πορείας της χώρας.

Εκεί που κάνουμε λάθος οι περισσότεροι που προσπαθούμε να αναλύσουμε και να σχολιάσουμε την πολιτική πραγματικότητα, είναι όταν επιμένουμε σε επικοινωνιακές παραλείψεις, όταν προτείνουμε  βελτίωση της διαχείρισης, όταν προσδοκούμε ολική αλλαγή του κλίματος με αποσπασματικές και τμηματικές μεταρρυθμιστικές κινήσεις. Εκεί είναι, που όλοι μαζί, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Και δυστυχώς πολλά δέντρα μαζί, δεν κάνουν πάντοτε ένα δάσος!

Καμιά φορά, το μυαλό καθαρίζει, το βλέμμα ανοίγει και η συνολική εικόνα εμφανίζεται στα έκθαμβα μάτια μας σε όλη της την ζοφερή μεγαλοπρέπεια. Και τότε, συνειδητοποιεί κανείς, πως με εμβαλωματικές κινήσεις και πολιτικές «εντός πλαισίου», αποκλείεται να αντιμετωπιστεί η πολλαπλή ανήκεστος βλάβη της οικονομίας και της χώρας. Οι πολιτικές που απαιτούνται για την πολυπόθητη επανεκκίνηση, πρέπει να είναι κατά την  γνώμη μας πολιτικές θάρρους, τόλμης, σωστής αίσθησης της σύνθετης πραγματικότητας και ανατρεπτικής λογικής. Πρέπει να είναι, με δυο λόγια, πολιτικές «εκτός πλαισίου». Κινήσεις πέρα από τα αναμενόμενα, έξω από διαχειριστικές λογικές, μικροκομματικούς υπολογισμούς, διακομματικές ισορροπίες, λογιστικές εγγραφές, αριθμητικές εξισώσεις, καθεστωτικές ακροβασίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αυτές τις κινήσεις που απαιτούν οι περιστάσεις  και τις λένε σε … απλά ελληνικά «out of the box»!

Στον Αντώνη Σαμαρά έλαχε ο κλήρος να είναι ο τελευταίος αστός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης και συγχρόνως, οι περιστάσεις απαιτούν από αυτόν να γίνει ο πρώτος επαναστάτης – μεταρρυθμιστής Πρωθυπουργός της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας που γεννιέται. Αυτός είναι ο ρόλος που του επιφύλαξε η Ιστορία. Η αναδοχή ή η απεμπόληση αυτού του ιστορικού ρόλου είναι δική του απόφαση. Η Ιστορία τελικά θα τον κρίνει ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει στην (πολιτική) πράξη. Ένα είναι κατά την γνώμη μας σίγουρο. Δεν θα του χαριστεί!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Σιγά και μη σκάσει ο ψευταράς......
    Πολύ που τον νοιάζει η υστεροφημία του....
    Ο άνθρωπος αυτός τελικά και Εθνοπροδότης είναι και προσκυνημένος......
    Αυτός έλεγε και έλεγε τι Ζάππεια , τι 18 σημεία, πόσο αποτυχημένο είναι το μνημόνιο, λάθος το φάρμακο και μπλά μπλά μπλά.....
    Τώρα απόλυτα προσκυνημένος και ξεφτίλας, προσπαθεί να ισοπεδώσει οριστικά ότι άφησαν όρθιο ο ι προηγούμενοι Εθνοπροδότες.
    Όχι στόφα ηγέτη δεν έχει, αλλά είναι ένα άθλιο ασήμαντο και πλήρως ενδοτικό υποκείμενο, που η ιστορία, άσχετα με του τι μέλλει γενέσθαι, θα αδιαφορήσει παντελώς από την παρουσία του στη πολιτική σκηνή της χώρας.
    Μιά σαπίλα ανάμεσα σε όλες τις άλλες είναι....
    Ο λαός επί του παρόντοις δεν αντιδρά.....κακό της κεφαλής του....
    Γυρίσαμε στο "σφάξε με αγά μου να αγιάσω"
    Καληνύχτα Νεοέλληνες,ανεγκέφαλοι πιλάφες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ιστορία γράφεται από τους νικητές. Άλλωστε, για την υστεροφημία ενδιαφέρονται προσωπικότητες μεγάλου πνευματικού μεγέθους. Τέτοιοι υπάρχουν ελάχιστοι παγκόσμια και σίγουρα δεν είναι πολιτικοί. Ως εκ τούτου, αίολον το εγχείρημα να δελεάσεις τον κ. Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορε ουστ απο δω προδοταρε ποτε δεν σε συνχωρισα για το 93 και τα ορνια σε ψηφισαν ουστ τραβα ορε να κανεις παρε με τον φιλοσου τον τζεφρι τωρα εξιγητε η τοτε προδοσια σε ειχαν διαταξι τοτε τι να κανεις για να φτασουμε τωρα εδω που φτασαμε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]