Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποστολή Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτών στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας

14 Oκτωβρίου 2012

Σύμφωνα με το ANSA, το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, "Δυτικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν από την Πέμπτη ότι αρκετές εκατοντάδες Βρετανοί στρατιώτες και στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στην Ιορδανία για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη Συρία".

Εκατό Αμερικανοί στρατιώτες έχουν ήδη αποσταλεί στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας. Η απόφαση πάρθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα είναι και "υπουργός Πολέμου", χωρίς να ζητήσει την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου.

Οι διπλωματικές πηγές δεν ανέφεραν την ακριβή σύνθεση των εν λόγω αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων, δηλαδή εάν πρόκειται για τακτικά στρατεύματα ή κατά ένα μεγάλο μέρος άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Αμερικανικά έντυπα, όπως οι Νew York Times, επιβεβαίωσαν και την αποστολή των Αμερικανών εκεί και την παρουσία 150 Βρετανών στρατιωτών. Οι Times του Λονδίνου αναφέρθηκαν σε "άγνωστο αριθμό των Βρετανών στρατιωτών"

Τα στρατεύματα έχουν παραμείνει στην Ιορδανία από τότε που συμμετείχαν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πριν από λίγους μήνες και πρόσφατα ενισχύθηκαν με περισσότερους στρατιώτες. Η εξήγηση που δόθηκε για την παραμονή τους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας ήταν οι ανησυχίες σχετικά με το εάν η Συρία διαθέτει χημικό οπλοστάσιο. 

Η τελευταία αυτή πληροφορία προέρχεται από στρατιωτικές πηγές της Ιορδανίας, οι οποίες μάλιστα πρόσθεσαν ότι δεν αποκλείεται να αποσταλούν και γαλλικά στρατεύματα στην περιοχή.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]