Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και… αριθμοί!

Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Σιγά-σιγά, σταθερά και μεθοδικά τα ΜΜΕ μας πληροφορούν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι «δύσκολος» για ολόκληρο το Δυτικό κόσμο και, συσικά, και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η "δυσκολία" αυτή δεν εξαντλείται στα γνωστά και «επικίνδυνα» γεωπολιτικά παιχνίδια των «Μεγάλων» που αφορούν σε Συρία και Ιράν αλλά στο γεγονός ότι θα δούμε αυξήσεις της τάξης του 15 και του 20% στις τιμές των τροφίμων στα σουπερμάρκετ…

Αιτία;

Πρωτόγνωρη ξηρασία στους καθιερωμένους σιτοβολώνες της γης, στις Μεσαίες Πολιτείες των ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή και στη Ρωσία, και σε δραματική αντίθεση, ιστορικά πρωτόγνωρες πλημμύρες, στη Μεγάλη Βρετανία…

Αναρωτιέται κανείς εάν, τελικά, η ανθρωπότητα ΔΕΝ θα μπορέσει να ξεφύγει από τις απαισιόδοξα δραματικές προβλέψεις του Thomas Robert Malthus (1766-1834) ο οποίος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο «η πείνα» θα έβαζε «φρένο» στη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της γης.

Σημειώστε ότι στη μέση της ζωής του Malthus, το 1804, οι κάτοικοι της γης είχαν φτάσει στον αστρονομικό, για την εποχή εκείνη, αριθμό του ΕΝΟΣ δισεκατομμυρίου!...

Χρειάστηκαν, όμως, περισσότερα από 120 χρόνια για να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός καθώς η ανθρωπότητα έφτασε τα ΔΥΟ δισεκατομμύρια το 1927 δύο χρόνια νωρίτερα από το καταστροφικό ΚΡΑΧ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Αλλά γίναμε ΤΡΙΑ δισεκατομμύρια το 1960, σε λιγότερο από 33 χρόνια…

Φέτος, και συγκεκριμένα τον Μάρτη του 2012 περάσαμε τα ΕΠΤΑ δισεκατομμύρια, και συνεχίζουμε να αυξανόμαστε με ξέφρενους ρυθμούς!..

Αυτά τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» (πολλοί λένε «κάποιοι» τα επιμελούνται) και μαζί η απίστευτη-ραγδαία αύξηση του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη μας δίνουν μπόλικα επιχειρήματα σε αυτούς που προωθούν τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και τονίζουν ότι τα… χρειαζόμαστε!

Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί!

Αριθμοί που αφορούν στην διαρκώς αυξανόμενη ανθρωπότητα και αριθμοί που αφορούν στην συρρικνωμένη αγοραστική μας δύναμη…

Η Κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε την πολιτική του «ενός παιδιού» για κάθε οικογένεια (με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις) εδώ και 3 δεκαετίες…

Στην Ελλάδα της «εισαγόμενης» κα της «εγχώριας» τρόικα τα δραματικά οικονομικά μας χάλια φαίνεται ότι θα πετύχουν τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού των Ελλήνων με την ολοένα αυξανόμενη πείνα και ΧΩΡΙΣ να επιβληθεί πολιτική ελέγχου των γεννήσεων!…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ναι, μας ειδα και στο καιρο της ευημεριας...
    Στο φουλ οι εκτρωσεις και τοτε.Γι αυτα θα τιμωρηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την δεκαετία του 50 (μαθητής του δημοτικού) άκουγα τους δασκάλους να αριθμούν στο "εξωφρενικό" νούμερο των 2,8 δις τον γήινο πληθυσμό, εκ του οποίου τα 700 εκατ. Κινέζοι και 400 περίπου Ινδοί.
    Ο Μάλθους είχε προβλέψει γιά πολύ ενωρίτερα το διατροφικό αδιέξοδο, μη προβλέπων όμως και την τεχνολογική υπερεκμετάλευση της γής.
    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο προιών υπερπληθυσμός είναι ο λόγος ύπαρξης πολλών τωρινών και αυριανών προβλημάτων...το θέμα είναι πως δεν αντιμετωπίζεται άνωθεν με ισότιμα κίνητρα και περιορισμούς, αλλά κάθε πλούσιος θα έχει το δικαίωμα της "υπερπαραγωγής" του αφού και η τεκνοποιία κατάντησε σπορ των εχόντων όπως τόσα άλλα.
    Γιά τους μεγαλύτερους, αυτή η νέα κουλτούρα του πλούτου (κλέψε γιά νάχεις δούλεψε γιά να φάς!)... που δικαιούται φυσικές "δράσεις" και "αποδράσεις" που τιμολογούνται ακριβά και άρα δεν καρπώνονται οι πληβείοι είναι αδιανόητη...το ίδιο το "σύστημα" τους δεν μας μεγάλωσε με αυτά τα νάματα, βιαστήκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο πλούτος της γης φτάνει και παραφτάνει,σύμφωνα με την Πρόνοια του Θεού, αλλά η απληστία των ισχυρών τον χρησιμοποιεί για άχρηστα πράγματα, όπως όπλα και τεχνολογία, για να ισχυροποιήσει την εξουσία, τον έλεγχο και τη νέα τάξη, για την οποία ο μεγάλος αριθμός των σκλάβων είναι δύσκολα διαχειρίσιμος... Έτσι είναι απαραίτητη η οικονομική κρίση και η πείνα για τη μείωση του πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]