Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται ο Νταβούτογλου και φέρνει εντάσεις;



Ανακοινώθηκε και επίσημα η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντήσει τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ο κ. Δελαβέκουρας διευκρίνισε ότι ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί «μόνο την Αθήνα».

Η τελευταία αυτή διευκρίνιση από τον κ. Δελαβέκουρα είναι ένα δείγμα διόρθωσης προς το θετικό της στάσης του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, απέναντι στην Άγκυρα και ευελπιστούμε πως θα υπάρξουν εντονότερες «διευκρινήσεις» προς την εκάστοτε δραστηριότητα της Άγκυρας στην Ελλάδα.

Με δεδομένη, όμως, την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, αναμένονται τις επόμενες ημέρες εντάσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Θράκη. Κι αυτό, επειδή έχει παρατηρηθεί πως όποτε κάποιος επίσημος τούρκος αξιωματούχος επισκέπτεται την Ελλάδα για συνομιλίες, η Άγκυρα ακολουθεί την οδό της έντασης, προκειμένου να έχει στη διάθεσή της «ατζέντα» πίεσης προς την Ελλάδα.

Αναμένουμε, λοιπόν, ευελπιστώντας πως –έστω και λόγω της τουρκικής επίθεσης στην Συρία- δεν θα υπάρξουν εντάσεις, οι οποίες πιθανότατα θα συμβούν σε χωρικά ύδατα της Ελλάδας και κοντά σε μικρά Ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. H πρόσκληση του Τούρκου Πασά από τον ΄Ελληνα ΥΠ.ΕΞ ευλόγως δημιουργεί και στον πιο απλό πολίτη αναπάντητα ερωτήματα, δεδομένης της πολιτικής που ακολουθούν,δηλαδή της έντασης και της αμφισβήτησης των εδαφών μας.Γιατί πρέπει διαρκώς η εξωτερική μας πολιτική να είναι δουλοπρεπής;Δεν γνωρίζει ο κ. Αβραμόπουλος από την θέση που κατέχει ότι αυτή την χρονική περίοδο η Τουρκία ,έχει ανοικτά πολλά μέτωπα,Συρία Κούρδους Ελλάδα,γιατί πρέπει να τους κάνουμε τεμενάδες.Μήπως πρέπει κάποτε να εφαρμόσουμε εκείνο το <> εξάλλου μια καλή σχέση δεν μπορεί να διατηρηθεί μόνο από την μία πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]