Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία επιτίθεται, αλλά η Ελλάδα καταρρέει


H Τουρκία εισβάλλει στη Συρία και παίρνει αποφάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έρχεται σύντομα στην Αθήνα, λέει ότι η υπόθεση του Κυπριακού είναι μια «παγωμένη σύγκρουση». Τι σημαίνει αυτό; Ότι οποτεδήποτε μπορεί να «ξεπαγώσει» και να έχουμε μια σύγκρουση της Τουρκίας με την ελληνο-κυπριακή πλευρά. Η Άγκυρα είναι φανερό, το έχει πάντα στα σχέδιά της.

Την ίδια ώρα η τουρκική οικονομία καλπάζει (σύμφωνα με μερικούς πρόκειται για φούσκα) με απίστευτους ρυθμούς ανάπτυξης, πολύ χρήμα, μεγάλες μπίζνες, έργα υποδομής και το κυριότερο. Συνεχείς παραγγελίες για εξοπλιστικά προγράμματα νέας γενιάς.

Κι ενώ δίπλα γίνονται όλα αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Φράγκο δεν υπάρχει, πολιτική σταθερότητα αναζητείται, η κοινωνία είναι στα κάγκελα ενώ η χώρα διασύρεται σε όλο τον πλανήτη από το «πραξικόπημα» στο Πεντάγωνο.
Όσο για εξοπλισμούς; Ούτε λόγος να γίνεται, αντίθετα το αξιόμαχο του στρατού το έχει φάει η κρίση.

Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμη, είναι μια Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων να κατεβαίνει σε μηχανοκίνητη πορεία με πανώ προς τη Βουλή, με μπροστάρη τον συνταγματάρχη συνδικαλιστή, για διαμαρτυρία, εν όψει των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.
Και τον Δένδια να στέλνει τις υδροφόρες για να τα … καταβρέξουν…

Η ιστορία στη χώρα δεν θα εξελιχθεί ομαλά και οι κυβερνήσεις θα “καταπίνονται” η μία μετά την άλλη, μέχρι να “κάτσει” το εκκρεμές. Η οργή τυφλή, η κοροϊδία απύθμενη, τα επουσιώδη καλύπτουν την ουσία, το σύστημα παραλυτικό, και στη μέση βρίσκεται το μέτρο και η λογική, δυστυχώς πανταχόθεν βαλλόμενα από δικαίους και αδίκους.
Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της τελευταίας 40ετίας καταρρέει.

Η διαδικασία αυτή θα είναι επώδυνη, διαρκείας, με πισώπλατα μαχαιρώματα και ίντριγκα, εφήμερες συμμαχίες και προδοσίες, με σκοπό την ατομική διάσωση.

Ας ελπίσουμε να μην είναι και ματωμένη λόγω εσωτερικής αιμορραγίας ή εξωτερικού ακρωτηριασμού…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Τουρκια εχει μακροχρονο σχεδιασμο εξωτερικης πολιτικης και καιροφυλακτει την ευκαιρια να τον εφαρμοσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]