Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λευκή επιταγή στον Ερντογάν για κήρυξη πολέμου σε οποιαδήποτε χώρα!

Για το διάστημα ενός χρόνου από σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση θα έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν πόλεμο σε οποιαδήποτε χώρα (και όχι μόνο στη Συρία), σύμφωνα με την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Η λεπτομέρεια αυτή καθιστά το καθεστώς ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή που περικλείνεται μεταξύ Καυκάσου- Μεσοποταμίας- Αν. Μεσογείου κι Αιγαίου άκρως ευαίσθητη κι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ειδικότερα,
στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση και ο στρατός έχουν άδεια κήρυξης πολέμου σε «ξένες χώρες». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα ότι ο στρατός έχει το ελεύθερο για το διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου ,να επέμβει σε οποιαδήποτε ξένη χώρα, αν το κρίνει απαραίτητο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανήρτησε η εφημερίδα Hürriyet, κάνοντας το απαραίτητο ζουμ στην επίμαχη φράση:



(Yabanci ülkelere: Ξένες χώρες
)

Την ίδια αποκάλυψη έκανε και ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) İlhan Cihaner, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Το διάταγμα που έκρυψαν από τον λαό», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πήρε απεριόριστη άδεια να κηρύξει πόλεμο ξένες χώρες και όχι μόνο στη Συρία.


Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Άντε και στα δικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να δω τι θα κάνει ο Αβραμόσαυρος, αν μας ζητήσουν να βοηθήσουμε την Τουρκία εναντίον της Συρίας...
    Έχει γούστο αυτό να τον διέταξαν στις ΗΠΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΙΣΩ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!ΜΟΝΟ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΟΒΙΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΑΡΙΝΩΝ!!!!!!ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ !!!ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΜΑΣ!!!!!ΑΥΤΟΙ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!!!!ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΞ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ//-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]