Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ένοχο μυστικό των 28 δισ.


Μια διαφορετική αφήγηση για την κρίση

Πολλές φορές η αλήθεια είναι τόσο απλή που μας είναι αδύνατο να την πιστέψουμε ακόμη και αν την βλέπουμε μπρος στα μάτια μας .
Το 2008 λοιπόν και αφού έχει προηγηθεί πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ ότι οι τράπεζές μας δεν κινδυνεύουν (σε αντίθεση με τις “φουκαριάρικες” Αμερικάνικες και Ευρωπαϊκές) γιατί δεν έχουν εκτεθεί σε τοξικά παράγωγα, ο Αλογοσκούφης ως πρωτοπόρος αποφασίζει να στηρίξει τις τράπεζές μας με το αστρονομικό ποσό των 28 δις.

Μετά από διάφορες περιπέτειες που μεσολαβούν όπως απομάκρυνση Αλογοσκούφη, παραίτηση Καραμανλή (διαμέσου εκλογών), δηλώσεις περί διεφθαρμένου κράτους και λαού, “Τιτανικού”, “μαζί τα φάγαμε”, επαφές με ΔΝΤ, spreads, Τ3->Τ10, τρόϊκα, μνημόνιο κ.ά. και αφού μας έχουν πλέον πείσει ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει για τη διαφθορά του, εντελώς τυχαία και ανεξάρτητα από τα παραπάνω έρχεται το 2011 το Μεσοπρόθεσμο και μαντέψτε το ποσό των μέτρων το οποίο ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει. Ναι δεν πέσατε έξω! Εντελώς τυχαία το ποσό είναι 28 δισ..

Τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι δυνατόν τα χρήματα που κληθήκαμε να πληρώσουμε με το μεσοπρόθεσμο να είναι αυτά που έδωσε ο Αλογοσκούφης στις τράπεζες;
Και ο ελληνικός λαός δεν κατάλαβε τίποτα; Οι δημοσιογράφοι που μας ενημερώνουν κάθε μέρα και βράδυ με πλύση εγκεφάλου πως και δεν αναφέρθηκαν καθόλου στη σύμπτωση; Είναι δυνατόν να την πατήσαμε τόσο πολύ; Και πως είναι δυνατόν να το οργάνωσαν αυτό; Και άντε, έστω ότι οι δικοί μας πολιτικοί με τους εργοδότες τους, τους τραπεζίτες, να συνωμότησαν για να μας τη φέρουν. Μα εδώ εμπλέκεται ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ. Αυτοί δεν το είδαν; Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να εμπλέκονται; Και πως νομιμοποιούνται να επέμβουν; Εξάλλου δεν έφταιγαν οι τράπεζες, γιατί η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αφού το πρόβλημα δεν προέκυψε από τις τράπεζες αλλά από το κράτος το οποίο δεν μπορούσε να δανειστεί λόγω υψηλού ελλείμματος.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν η κα Ζωή Γεωργαντά το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9% και όχι 15,6%. Πόσο λέτε να το φούσκωσαν; Προσθέτοντας τα ποσά (1) έως (4) που αναφέρει η κα Γεωργαντά έχουμε: 18,214+3,8+5,4+0,5=27,914 δις. Ουπς πάλι το ίδιο νούμερο. Τι έγινε; Τους πίεσαν να βάλουν τα 28 δις στο έλλειμμα και αυτοί για να μην δείξουν ότι είναι τα λεφτά των τραπεζών έχωσαν μέσα ότι βρήκαν;

Είναι δυνατόν; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Στατιστική Αρχή να έχει κάνει τέτοιο μαγείρεμα; Λέτε γι’ αυτό να αντικαταστάθηκε ο πρόεδρός της και μπήκε κολλητός της λέσχης; Και η Eurostat που είναι Ευρωπαϊκός μηχανισμός είναι δυνατόν να μην κατάλαβε ή μήπως χειρότερα να συμμετείχε κιόλας; Είναι δυνατόν ένας επίσημος Ευρωπαϊκός μηχανισμός να συνωμοτεί ενάντια σε μία χώρα; Για ποιόν δουλεύει η Eurostat; Σύμφωνα με το site της λοιπόν από το 2005 είναι ανεξάρτητη αρχή και αυτό για όποιον είναι υποψιασμένος σημαίνει πολλά. Όσο ελληνική είναι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. τόσο Ευρωπαϊκή είναι και η Eurostat.

Συνοψίζοντας λοιπόν τις περίεργες συμπτώσεις:
28 δις δίνει το 2008 ο Αλογοσκούφης στις τράπεζες
28 δις φουσκώνουν το έλλειμμα του 2009
28 δις είναι τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου του 2010

Και η συνέχεια;
Δείτε την ενίσχυση ρευστότητας των τραπεζών που αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ το 2010:

Πόση είναι; 15 δις.
Το δεύτερο μνημόνιο που τώρα πληρώνουμε; Είναι 13,5 δις αντί των 14,6 δις που προϋπολογιζόταν. Απλή σύμπτωση και εδώ.
Μαντέψτε τι έπεται.

Παράκληση προς αντιμνημονιακούς οικονομολόγους (γιατί οι άλλοι απλά δεν είναι οικονομολόγοι): Πριν απορρίψετε την εκδοχή που παρουσιάζεται εδώ, σας προτρέπω να μην δίνετε και πολύ σημασία στις λεπτομέρειες που παρουσιάζουν γιατί ως γνωστόν εκεί κρύβεται ο διάβολος. Τις χρησιμοποιούν για αποπροσανατολισμό. Όπως πολύ σωστά ο κ. Καζάκης επισημαίνει από το 2010, οι αριθμοί δείχνουν τον παραλογισμό όλων των εμπλεκομένων (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση). 
Και όμως, βλέπετε ότι δεν τους ενδιαφέρει που αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους και μένουν στη θέση τους ως επιτυχημένοι. Έχετε αναρωτηθεί το γιατί; Γιατί τελικά δεν αποτυγχάνουν. Απλά μας κοροϊδεύουν και όλα τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα είναι παραπλανητικά. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν.

Απλός Πολίτης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έχω τη γνώμη ότι η κ. Γεωργαντά, όσο συμπαθής και αν φαίνεται, δεν στέκει καλά.
    Όσο περισσότερες φορές τη βλέπω στην τηλεόραση, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι δεν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]