Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοψήφισμα το 2014 για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας


Ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της Βρετανίας

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της αναμένεται να διεξαγάγει το 2014 η Σκωτία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ενδεχόμενη διάσπαση της Βρετανίας, όπως δήλωσε Βρετανός υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Λονδίνο θα δώσει στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο τη δυνατότητα δημοψηφίσματος για το αν ή όχι η Σκωτία θα πρέπει να είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε εκπρόσωπος του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Συνέχισε λέγοντας ότι «ευελπιστούμε αυτό να γίνει το φθινόπωρο του 2014».

Πηγή από το εσωτερικό της κυβέρνησης δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση επί του θέματος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ενότητα της χώρας, υποστηρίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα όσο το δυνατόν συντομότερα για το αν πρέπει, 300 χρόνια μετά την ενοποίηση της Βρετανίας, να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία από την Αγγλία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα, το 30% με 40% των Σκωτσέζων επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση τους.

Πηγή: Έθνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]